Nico Hülkenbergin jatko F1-sarjassa on tällä hetkellä epävarmaa, myöntää mies itsekin. Ajopaikkojen vähiin käyminen ja monimutkaiset korvamerkinnät eivät tee 170 GP-startin saksalaisen tilanteesta kadehtittavaa.

Renaultin ja Haasin kieltäydyttyä miehen palveluksista ensi kaudeksi ovat Hülkenbergin ainoat realistiset mahdollisuudet F1-sarjassa Williams ja Alfa Romeo. Brittitalli on jumiutunut sarjan pohjalla ja täten houkuttelematon vaihtoehto. Lisäksi talli on pestaamassa George Russellin rinnalle runsaasti sponsorirahaa mukanaan tuovan Nicholas Latifin.

Alfa Romeolla Kimi Räikkösen rinnalla on vielä paikka auki. Se on korvamerkitty tallin kanssa läheistä yhteistyötä tekevän Ferrarin merkitsemälle kuljettajalle. Tänä vuonna vakanssia on hoitanut Antonio Giovinazzi, joka toimi kahdella edellisellä kaudella Ferrarin testi- ja varakuljettajana.

LUE MYÖS: Näkökulma: Haasin kuskijulkistus raotti F1-varikon esirippua – paljastuiko Kimi Räikkösen uusi tallitoveri?

Kuuntele: Paalupaikka-podcastin uusin jakso! Singaporen ”crashgate”, Montoyan loistokkuus ja paljon muuta!

Italialaiskuskin vaisut otteet kauden aikana ovat kuitenkin asettaneet hänen asemansa vaakalaudalle. Aiemmin miehen pelastuksena oli, ettei Ferrarilla ollut asettaa omista nuorista kuljettajistaan parempaakaan korvaajaa F1-sarjaan. Mick Schumacher, Callum Ilott ja Robert Shwartzman ovat kaikki vielä kaukana F1-kuskin vaatimuksista.

Autosport-lehti nostaakin esille mielenkiintoisen skenaarion. Lehden mielestä Ferrari voisi pestata Hülkenbergin varakuljettajakseen, ja tämän Ferrari-linkin turvin hän voisi korvat Giovinazzin Alfa Romeolla.

Ferrari-linkki voisi myös toimiva ratkaisu, vaikka Hülkenberg ei saisikaan kisakuljettajan paikkaa F1-sarjasta ensi kaudeksi. Se jättäisi hänelle mahdollisuuden kärkkyä paikkaa kaudeksi 2021.