Nico Hülkenberg myöntää hänen mahdollisuuksiensa jatkaa F1-sarjassa olevan nyt muiden kuin hänen käsissään. Saksalainen tiedostaa, että kahden tallin ajopaikan lipsahtaminen ohi suun voi päättää hänen F1-uransa, ainakin väliaikaisesti.

Kolme edellistä kautta Renaultilla ajanut Hülkenberg menetti paikkansa ranskalaistallissa Esteban Oconille ensi kaudeksi. Tämän jälkeen miehen uskottiin siirtyvän Haasille, mutta amerikkalaistalli yllätti kaikki ilmoittamalla jatkavansa nykyisellä kuskikaksikolla myös ensi kaudella.

Vähentyvät paikat ovat tehneet Hülkenbergin aseman tukalaksi. Potentiaalisia paikkoja on enää Alfa Romeolla ja Williamsilla, mutta näissä talleissa kuljettajapäätöksiin vaikuttavat monet eri asiat.

LUE MYÖS: Näkökulma: Haasin kuskijulkistus raotti F1-varikon esirippua – paljastuiko Kimi Räikkösen uusi tallitoveri?

Hülkenberg joutui luonnollisesti median eteen Singaporen GP -viikonlopun alla vastaamaan tilanteestaan.

– Kaikki tietävät kyllä, missä talleissa on vapaata. Sitä ei tarvitse erikseen selittää. Tällä hetkellä tulevaisuuteni ei ole omissa käsissäni, Hülkenberg myönsi Autosportille.

Mies kertoi myös käyneensä neuvotteluja Haasin kanssa, mutta hän ei suostunut paljastamaan syytä sopimuksen kariutumiseen.

– Tuelvan sopimuksen tulee olla järkevä. Ei minun ole pakko roikkua mukana sarjassa ja hyväksyä minkälainen tahansa tarjous, Hülkenberg kertoo.

Kuuntele Paalupaikka-podcastin uusin jakso!