Haasin F1-talli ilmoitti torstaina jatkavansa kuskikaksikkonsa Romain Grosjeanin ja Kevin Magnussenin kanssa. Paljastiko uutinen Kimi Räikkösen uuden tallitoverin nimen? Näin saattoi hyvinkin käydä.

F1-sarjan ainoa jenkkitalli Haas jatkaa tutulla kokoonpanolla ensi vuonnakin. Vaikka Magnussenin ja Grosjeanin keskinäinen kinastelu harmaannutti tallipomo Günther Steinerin hiuksia entisestään, eivät amerikkalaiset tohtineet lopulta näyttää kummallekaan ovea.

Samalla vahvistui lopullisesti, ettei Renault-pestinsä menettänyt Nico Hülkenberg liitykään huhuista huolimatta Haasin riveihin.

Hülkenberg on nyt Antonio Giovinazzin kanssa F1-varikon harvoja kuskeja, joiden tulevaisuus sarjassa on yhä epävarma.

Toisin kuin karmeasti läpi vuoden tuskaillut Giovinazzi, on Hülkenberg ehdottoman lahjakas kuski. Saksalaisella on myös kokemusta, joka on näkynyt miehen aiemmissa tuloksissa radalla.

Olisi varsinainen yllätys, jos tulostaululla talliparinsa nöyryyttämäksi joutunut Giovinazzi saisi jatkaa ensi vuonnakin Räikkönen rinnalla.

Kyseinen skenaario toteutuisi luultavasti vain siinä tapauksessa, jos Ferrari painostaisi rankasti Alfa Romeota jatkamaan kuskilupauksensa kasvattamista kivisellä opinpolullaan.

Jos italialainen saisi kuitenkin lähteä, olisi eräs siirto Alfa Romeolle hyvinkin looginen – Hülkenberg voitaisi palkata Räikkösen tallipariksi. Samaa arvioi arvostettu moottoriurheilumedia Motorsport, joka pitää 32-vuotiasta Alfan todennäköisimpänä vaihtoehtona.

Hülkenberg toisi Alfan toiseen kilpuriin kaivattua varmuutta. Kokeneelta saksalaiskuskilta sopii odottaa tasaisia tuloksia ja etenkin Giovinazzia vähemmän ulosajoja sekä keskeytyksiä.

Olisi myös vaikea uskoa, että sveitsiläistalli haluaisi kokeilla heti uudestaan onneaan jonkun toisen täysin untuvikon F1-tulokkaan kanssa.

Hülkenberg olisi siirtoon varmasti enemmän kuin valmis. Mies on sanonut useaan otteeseen, ettei haluaisi vaihtaa kuninkuusluokkaa mihinkään muuhun sarjaan.

Vaikka Räikkönen nappasikin Ferrari-pestin hänen nenän edestään vuonna 2013, ei konkarikuskien välillä ole varmasti kummempia kaunoja.

Kukaan ei voi sanoa varmuudella Räikkösen saavan uutta tallitoveria kaudeksi 2020.

Haasin yllättävä kuskijulkistus saattoi kuitenkin valottaa F1-varikon esirippua edes hitusen.

Saatoimme saada selville, mitä kuskimarkkinoilla todella tapahtuu ja kuinka harvoja vaihtoehtoja Alfa Romeon kaltaisilla talleilla on enää jäljellä. Hülkenberg ja Alfa Romeo olisivat yhtälö, joka kävisi järkeen.