Viime kauden kuljettajamarkkinoiden shokkiliikkeestä lisätietoja – päätös syntyi parin drinkin avittamana

© Kuva: Getty Images

Daniel Ricciardo on kertonut taustatarinan vuodentakaiselle shokkipäätökselleen vaihtaa Red Bullin ajohaalari Renaultiin.

Red Bull, kuten koko F1-maailma, luuli australialaisen jatkavan energiajuomatallissa myös kaudella 2019 Max Verstappenin rinnalla. Ricciardo yllätti kuitenkin kaikki kertomalla viime kauden kesätauolla hyppäävänsä Renaultin leiriin täksi kaudeksi.

Autosportin haastattelussa Ricciardo paljastaa olleensa lopulta tyytymätön Red Bullin tarjoamaan vuoden mittaiseen jatkosopimukseen. Ricciardolla oli vara valita, sillä Red Bullin lisäksi myös Renault ja McLaren olivat miehen perässä.

– Muistan Unkarin GP -viikonloppuna olleeni vielä hiukan eksyksissä mitä tehdä. Perjantain ja lauantain kuluessa ajattelin, että nämä tiimit painostavat minua, ja heidän täytyy tietää mitä päätän. Niinpä sunnuntai-iltana päätin, että istun muutamien ystävieni alas muutamalla juomalle ja teen päätökseni siinä hetkessä. Maanantaina tulevaisuuteni alkoi selkiytyä.

Ricciardo ilmoitti päätöksestään legendaarisella tavalla. Päätös kypsyi mannertenvälisellä lennolla Euroopasta Amerikkaan. Red Bullille hän ilmoitti heti laskeuduttuaan mantereelle, tallin järkytykseksi.

Ricciardon kausi ranskalaistallissa on ollut vaikea. Pisteitä mies on kerännyt vain 22 kappaletta, kun koko Renaultin saldo on 39. Samaan aikaan Verstappen on ollut viime kisoissa hurjassa iskussa. Katso pistetaulukot täältä

Ricciardon tilalle nostettu Pierre Gasly menettää puolestaan paikkansa seuraavaksi ajettavassa Belgian GP:ssä Alex Albonille.