Renault’n johtomies Marcin Budkowski sanoi tallinsa suoriutuneen kilparadoilla karusti potentiaaliaan heikommin. Tavoitteesta päihittää Mercedes ensi vuonna on luovuttu.

Ranskalainen autojätti tähtäsi kuluvaan kauteen kovalla innolla ja itseluottamuksella.

Tekniseen kehitystyöhön oli panostettu suurilla rahoilla. Kuskikokoonpanoon oli palkattu Red Bullin tähtipilotti Daniel Ricciardo.

Lähivuosien tavoitteeksi tohdittiin asettaa varsin hurja päämäärä – Mercedes kaadettaisiin jo vuonna 2020.

Toisin kuitenkin kävi. Renault’n kausi on kulunut lähinnä teknisten ongelmien kanssa kärvistelyssä. Tulokset ovat olleet keskinkertaisia, vaikka uuden auton suorituskyvystä puhuttiin paljon.

[readmore from=”renault”]

– Myönnän, että vuoden alku oli paljon vaikeampi kuin odotin. En kuitenkaan odottanutkaan tämän olevan helppoa, kun allekirjoitin sopimukseni, Budkowski sanoi Auto Hebdo -julkaisulle.

– Minun silmissäni olemme talli, joka suorittaa alle potentiaalinsa. Meidän on oltava kohtuullisia – emme tule voittamaan Mercedestä ensi vuonna, sillä he nauttivat valtavasta etumatkasta meihin verrattuna. Meillä ei ole resursseja ohittaa heitä, tallipomo perusteli.

Vaikka Budkowski ei olekaan luopunut toivosta Renault’n kehityksen suhteen, tiedostaa hän tallinsa todellisuuden.

– Haluan meidän katsovan toisiamme ja sanovan ”olemme tehneet hyvää työtä niillä eväillä, mitä meillä on”. Tänään asia ei kuitenkaan ole näin. Urheilu on brutaalia, Renault-jehu huokaisi.

Lähde: Auto Hebdo