Näkökulma: Valtteri Bottas, jos paikka aukeaa, mene sinne Ferrarille!

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -maailmassa nousi Monacon GP:n jälkeen valtava huhu, suorastaan F1-pommi, kun F1-asiantuntija Joe Saward kertoi kuulleensa Monacon varikolla huhupuheita Sebastian Vettelin aikeista päättää ura jo mahdollisesti tähän kauteen.

Saward kertoi tulloin Valtteri Bottaksen, Sergio Pérezin, Romain Grosjeanin ja Kevin Magnussenin lukeutuvan korvaajaehdokkaisiin. Hätäisesti ajateltuna Bottaksella ei pitäisi olla mitään syytä lähteä Mercedekseltä, jos jatkopahvia tarjotaan. Mutta mietitäänpä asiaa tarkemmin.

Bottas ajaa tällä hetkellä maailman parhaan kuljettajan kanssa samalla välineistöllä. Voittaakseen kisan tai ottaakseen paalupaikan, Bottaksen pitää venyä joka kerta huikeaan suoritukseen. Hän on kyllä osoittanut pystyvänsä siihen tällä kaudella, mutta Lewis Hamilton johtaa silti MM-sarjaa 17 pisteen erolla suomalaiseen.

Ferrari voisi tarjota jotain sellaista, mikä ei Mercedeksellä ole tällä hetkellä mahdollista. Ykköskuskin paikan sarjan tehokkaimmalla moottorilla.

Ei ole salaisuus, että Ferrarilla suositaan toista kuljettajaa. Charles Leclercin alkutaipale Ferrarilla on ollut vaikea. Vettelin lopettaessa kokenut Bottas olisi tallille varma ja kokenut ykköskuski nuoren Leclercin rinnalle. Maranellossahan on aina luotettu kokeneisiin kuljettajiin, ja Bottas on osoittanut tämän kauden aikana nopeutensa lisäksi myös henkistä kanttia. Ne ovat ominaisuuksia, joita Ferrari ykköskuskiltaan haluaa.

Vaikka Mercedes vaikuttaa tällä hetkellä aivan ylivoimaiselta, ei se ehkä ole sitä enää uusien sääntöjen saapuessa kaudeksi 2021. F1-johto ja myös tallit haluavat tehdä autoista vaikeampia ajaa, mikä tarkoittaisi merkittäviä muutoksia niiden aerodynamiikkaan. Ferrarin moottori todennäköisesti on kuitenkin parempi silloinkin, koska moottorisääntöjä tuskin ollaan muokkaamassa merkittävästi nykyisestä.

Bottaksen Ferrari-siirto voisi tulla siis unelmasaumaan. Suomalainen voisi päästä ykköskuskiksi ja sarjan parhaaseen autoon. Paremmalla autolla Hamiltonin voittaminenkin olisikin jo paljon helpompaa.

Jos Bottas valitsee nyt oikein, voisi hän johtaa samanlaista menestysreseptiä kuin Hamilton siirtyessään yllättäen McLarenilta Mercedekselle kaudeksi 2013.

Juuso Koivumäki
Twitter: @JuueeKoivu


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.