McLaren-pomokin ilmaisi pettymyksensä budjettikattoon: ”Miksi emme voisi antaa tallien taistella samanlaisella budjetilla?”

© Kuva: Getty Images

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown epäilee, että Formula 1:een suunniteltu budjettikatto ei tule takaamaan tasaisempaa kilpailua sarjassa.

Vaikka virallista budjettikaton summaa ei ole julkisuuteen paljastettu, Brown kertoo sen olevan suuri. Useiden lähteiden mukaan katto olisi 175 miljoonaa dollaria.

– Tärkeintä on antaa faneille hyvä näytös. Se ei mielestäni vaadi näin paljoa rahaa. Miksi emme voisi antaa tallien taistella samanlaisella budjetilla? Brown kyseenalaisti.

Budjettikatto muodostumassa farssiksi? – Isot tallit selviämässä ilman merkittäviä leikkauksia, pienet eivät edes saavuta kattoa

Brown haluaisi matalamman budjettikaton, koska se toisi yllätyksellisyyttä yksittäisiin kisoihin.

– Loppujen lopuksi parhaat voittavat kuitenkin. Kun katsoo Indycaria, Pensket, Ganassit ja Andrettit ottavat edelleen mestaruudet, mutta he eivät voita jokaista kisaa. Se on hyväksi lajille. Matalampi budjettiraja auttaisi tässä asiassa, Brown muistutti.

– Totta kai on asioita, joiden haluaisin olevan eri tavalla. Mahdottomien asioiden puolesta taisteleminen on kuitenkin turhaa. Se on energian tuhlaamista.

F1:n budjettiuudistukselle jo nyt kritiikkiä: ”Kirjanpidon maailmanmestaruussarja”


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.