Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul kummastelee ehdotetun F1:n budjettikaton kokoa. Lokakuussa vahvistettavien sääntöjen mukaan budjettikatto tulisi olemaan 175 miljoonaa dollaria.

Budjettikatto tarkoittaisi Renaultin kohdalla budjetin kasvattamista, jos he haluavat pysyä kärkitallien mukana taloudellisesti.

– Olemme reilusti sen alapuolella. Millään muotoa tämä ei ole meille mahdollisuus säästää, Abiteboul sanoi Motorsportille.

Abiteboulin mukaan Renaultin on tehtävä päätös, että kasvattavatko he budjettiaan vai pitäytyvätkö he nykyisellä tasolla.

– Meidän on ehkä kasvatettava, koska se (budjettikatto) on korkeampi kuin odotimme. Se on kuitenkin osakkaiden päätettävissä eikä minun.

Abiteboul esittää epäilyksensä, että budjettikatto ei nykyisellään edes pakottaisi kärkitalleja laskemaan kulutustaan.

– Olen kuullut hyvin erilaisia lukemia siitä, mitä he käyttävät toimintaansa tällä hetkellä. Jos 175 miljoonaa tarkoittaa, että heidän on leikattava 10 miljoonaa vuodessa, se ei vaikuttaisi heihin mitenkään.

– Olen kuullut heidän sanovan myös, että heidän täytyy leikata 40, 50 tai 60 miljoonaa. Se vaikuttaisi jo kunnolla. Todellinen kysymys koskee sitä, minkälainen vaikutus sillä (budjettikatolla) on heidän organisaatioonsa ja sitä minä en tiedä, Abiteboul pyöritteli.