Red Bullin tähtipilotti Max Verstappen piti Itävallan GP:n voittonsa varmistanutta ohitustaan Charles Leclercistä puhtaana kilpailutilanteena.

Hollantilaiskuljettaja Verstappenia ei pidätellyt kukaan eikä mikään Spielbergin sunnuntai-illassa.

Verstappenin kisa alkoi painajaismaisesti miehen kyydin tyssättyä heti lähtöruudukossa starttivirheeseen. Kuskistara ei kuitenkaan luovuttanut, vaan sisuuntui entisestään.

Kärkikolmikon takaa kisaan startannut Red Bull -kuski usuttikin kilpurinsa yllättävän vakutttavaan vauhtiin ensimmäisen varikkopysähdyksensä jälkeen.

Mies tuli hetkessä ohi sekä kolmatta sijaa hallinneesta Sebastian Vettelistä että toisena paahtaneesta Valtteri Bottaksesta.

Pitkään Verstappenin armottoman paineen alla ei kestänyt myöskään paalupaikalta kilpailuun kaasuttanut Leclerc.

[readmore from=”itävallan gp”]

Monacolainen nöyrtyi tutulle vastustajalleen tiukassa kaksinkamppailussa radan kolmannessa mutkassa.

Vaikka Verstappenin voitto oli ruutulipulle saavuttaessa kiistaton, jäi ohituksessa sattunut kolari puhuttamaan. Leclerc kääntyi mutkassa Verstappenia kohti, joka pakotti Ferrari-kuskin hetkeksi radalta ulos.

Hollantilaisen näkemys tilanteesta oli kuitenkin selvä – puhdasta kilvanajoa, jollaista kuninkuusluokasta ei pitäisi muutenkaan suitsia.

– Tämä on kovaa kilvanajoa. (Jos se ei kelpaa) meidän on parempi pysyä kotona. Jos näitä ei sallita kilvanajossa, mitä järkeä on olla Formula 1:ssä, Verstappen latasi.

– Lähdön jälkeen luulin kisani olleen jo ohi, mutta jatkoimme vaan puskemista. Minulla oli paha sileä kohta ensimmäisessä renkaassani, mutta varikkopysähdyksen jälkeen minulla oli lentokeli, formulakuljettaja hehkutti.