Valoa tunnelin päässä – McLarenilla iloitaan alkukauden otteita: ”Olemme aloittaneet toipumisen”

© Kuva: Getty Images

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown on mielissään tallin tämän kauden kehityssuunnasta. Tallipomon mielestä maineikas tiimi on ottanut ensiaskeleensa matkallaan takaisin F1-sarjan huipulle.

Takavuosina lajia dominoinut talli on ollut alamaissa jo vuosia. Edellisin voitto on vuodelta 2012, palkintokorokkeella tallin kuljettajat nähtiin 2014. Viime vuosilta paras yksittäinen sijoitus on viides, valmistajien sarjassakin kuudes.

Talliin täksi kaudeksi pestatut nuoret Carlos Sainz ja Lando Norris ovat saaneet käskytettäväkseen aiempia vuosia paremman McLarenin. Neljän ajetun kilpailun jälkeen talli on valmistajien sarjassa neljäntenä.

Kausiennakossa McLaren – näin ennakoimme tallia ennen kauden alkua

Sijoitusten rinnalla oleellisempaa on ollut vahva vauhti. McLaren-kuskit ovat pystyneet olemaan täysillä mukana taistossa keskikastin kärkipäässä.

Brown on alkukauden otteista mielissään.

– Olemme selkeästi tehneet talvikaudella hyvää jälkeä. Auto on parempi kuin vuosi sitten. Kuskikaksikko on myös erittäin vahva, Brown toteaa racefans-sivustolle.

Brown haluaa tallin kehityskäyrän pysyvän oikeassa asennossa.

– Tuntuu siltä, että olemme aloittaneet taipaleemme toipumisen tiellä. Työtä on vielä paljon edessä, mutta kaikki paiskivat kovasti töitä onnistuakseen.