F1-supertähti Lewis Hamilton makeanhimosta on saatu kuulla hauska tarina. Nuoren britin makeanhimo suomalaisiin karkkeihin toi iloa eräälle Moottoriurheilun Olohuoneen jäsenelle.

Suomalaisten F1-fanien ykköspaikassa Facebookissa pulpahti esille hauska tarina. Mari Varkoi jakoi ryhmään kuvan kiitoskortista, jonka nuori Hamilton oli osoittanut hänelle 2006.

– Lipaston laatikosta löytyi tällainen muisto vuosien takaa ja piti ihan kehystää.
Lewiksen kiitoskortti, kun järjestin hänelle kassillisen Fazerin uutuusnameja Jyväskylässä. Ne, mitä hän ei jaksanut syödä, palautti herrasmiehenä takaisin. Samana syksynä hän aloitti F1:ssä🏎 ja posket on kaventunu, Varkoi kirjoittaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

SuomiF1 otti yhteyttä Varkoihin ja kysyi lisätietoja tarinasta. Ja mikä tarina sieltä paljastuukaan!

– Minulla on Jyväskylässä karkkikauppoja vuodesta 1993 ja edesmenneen Aki Hintsan tyttäret ovat kaikki työskennelleet meillä lukioidensa aikana. Tuona vuonna vanhin tytär Annastiina oli töissä ja hän sanoi, että heillä asuu nyt sellainen ulkomaalainen kaveri, jolla kolottaa kovasti sokerihammasta ja että hän haluaisi suomalaista karkkia. Järjestin kassillisen uutuuksia Fazerin tuotteista ja kassi lähti eteenpäin.

McLarenin lääkärinä työskennellyt Hintsa teki läheistä yhteistyötä tallin juniorikuski Hamiltonin kanssa. F1-uransa alkuaskelilla Hamilton vietti paljon aikaa Suomessa treenatessaan itseään F1-kuljettajaksi. Hänestä ja koko Hintsan perheestä tuli hyvin läheiset.

Lähetettyään karkkilähetyksen Varkoi tuskin osasi aavistaa, mitä seuraavaksi tapahtuisi.

– Muutaman päivän kuluttua palautui puoliksi syöty Fazerin 200 gramman vadelma/maitosuklaalevy ja terveiset, että ’ei jaksanu syödä kokonaan’. Myöhemmin Annastiina toimitti minulle kortin ja olin hämmästynyt, että tämäkö heppu se oli! Hän oli jo kuuluisa, vaikka F1 ura oli juuri käynnistynyt ja hänestä kohistiin paljon myös Aki- yhteyden vuoksi.

Onko sinulla vastaavanlaisia hauskoja tai mielenkiintoisia tarinoita F1-maailmasta? Tule jakamaan ne Moottoriurheilun Olohuoneeseen!

Lewis Hamilton nousi palkintopallille uransa ensimmäisessä osakilpailussa Australiassa 2007. Kuva: Getty Images