F1-veteraani David Coulthard sanoi Ferrarin tehneen oikean ratkaisun tiputtaessaan Kimi Räikkösen kuskikokoonpanostaan.

Harva ratkaisu on jakanut lähivuosina niin suuresti F1-kansan mielipiteitä kuin suomalaistähti Räikkösen pudottaminen Maranellon palkkalistoilta.

Moni hämmästyi ja pahoitti mielensä päätöksestä korvata tallin viimeisin maailmanmestari kokemattomalla Charles Leclercillä.

Osa taas koki veteraanikuskin tiputtamisen loogiseksi vedoksi, joka maistuisi pitkällä tähtäimellä uransa ehtoopuolella olevalle suomalaiselle itsellekin.

[readmore from=”räikkönen kimi”]

Entinen formulakuljettaja Coulthard pitää Ferrarin päätöstä edelleen oikeana. Skottikonkarin perustelutkin ovat rohkeat – hänen mielestään Räikkönen ei tarjonnut Sebastian Vettelille tarpeeksi haastetta.

– Sebastianilla oli stressivapaa vaihe Kimin kanssa, mutta olisi ollut väärin Ferrarilta pitää Kimi, Coulthard täräytti Auto Bildille.

– Meillä oli Senna (Ayrton) ja Prost (Alain), Lewis (Hamilton) ja Nico (Rosberg) ja nyt Charles ja Seb (Vettel). Katsokaa vaikka Red Bullia. Max (Verstappen) ei saa lainkaan painetta Pierre Gaslylta, eikä se ole hyväksi, skotlantilainen vertaili.

Lähde: Auto Bild