Max Verstappen latasi varoituksen F1-vastuksilleen – syytti kilpakumppaneita ”herrasmiessopimuksen” rikkomisesta

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tähtipilotti Max Verstappen lupasi, ettei ole jatkossa enää liian mukava kilpakumppaneilleen tuohduttuaan Kiinan GP:n aika-ajoissa sattuneesta ruuhkasekaannuksesta.

Hollantilaistähden aika-ajojen sessio meni täysin penkin alle. Red Bullin F1-tallin insinöörit lähettivät miehen radalle vain hetken ennen session loppua, joka osoittautui olleen aivan liian myöhään nopean kierroksen jahtaamisen kannalta.

Verstappen päätyi jumiutumaan ruuhkaan useamman kuskin taakse ja joutui vielä Sebastian Vettelin, Daniel Ricciardon ja Nico Hülkenbergin ohittamaksi viimeisellä nopean kierroksen yrityksellään.

Red Bull -stara raivostui vastustajiensa toimista ja vannoi kostoa. Mies uhkasi tiimiradiossa maksavansa samalla mitalla takaisin tulevissa aika-ajoissa.

Kitkerä pettymys! Red Bullin insinöörien virhe sapetti – Max Verstappenilta vihaista kiroilua tiimiradiossa

Aika-ajojen jälkeen Verstappen oli ehtinyt rauhoittua jo hieman. Katkeruus kuului kuitenkin vahvasti nuorukaisen kommenteissa lehdistölle.

– Pysyttelin vain Ferrarin (Vettelin) takana, sillä jäljellä oli enää kaksi kierrosta. Se on käytännössä eräänlainen herrasmiessopimus, että takana pysytään. Tällä kertaa aika loppui. En ole mielissäni siitä, mutta homma kääntyy vielä ja puree muita. Nyt pitää vain ohitella enemmän, hollantilainen linjasi ESPN:lle.

F1-kuski otti kantaa Max Verstappenin aika-ajokohuun – asettui Vettelin puolelle

Verstappen vakuutti, ettei olisi itse ohitellut kilpailijoitaan aika-ajon aikana.

– Niin, olisinhan voinut ohittaa, mutta ei sellaista vain tehdä aika-ajossa. En halusi olla kusipää ja tehdä niin. Tämä on todella ärsyttävää, sillä olisin voinut taistella kolmannesta ruudusta, Red Bull -tähti vaahtosi.

Hyppää mukaan sosiaalisen median mehukkaimpiin formulakeskusteluihin SuomiF1:n Moottoriurheilun olohuone -ryhmässä Facebookissa!

Lähde: ESPN