Red Bullin F1-tallin johtoportaan konkarin Helmut Markon mukaan Barcelonan radan pinnan kylmät lämpötilat ovat tehneet uusien autojen testaamisesta Pirellin tuoreilla rengasseoksilla äärimmäisen vaikeaa.

Katalonian talvitestien ensimmäiseltä viikolta saatiin kaksijakoista dataa. Hondan uusi voimayksikkö vaikutti lupaavalta, mutta radan pinnan kylmyys teki tiedon tulkinnasta hankalaa.

Vaikka aurinko paistoikin mukavasti koko viime viikon, ei Circuit de Catalunya-Barcelonan radan pinta lämmennyt silti vielä aivan toivottuihin lukemiin.

Insinöörit ovat joutuneet ottamaan viileät lämpötilat huomioon laskelmissaan. Pirellin uusien renkaiden käytöksestä kylmällä radalla ei sovi vetää liian jyrkkiä johtopäätöksiä.

[readmore from=”talvitestit”]

– Se on painajainen. Ohuemman renkaan pinnan on tarkoitus minimoida rakkuloitumista, mutta matalissa lämpötiloissa renkaat kuoriutuvat joka tapauksessa, Marko vaahtosi Auto Motor und Sportin haastattelussa.

F1-autojen uusien renkaiden erikoinen ulkonäkö hämmästytti talvitesteissä – Pirelli selvensi syytä

– Meidän on oltava helvetin jääräpäisiä välttääksemme väärät johtopäätökset. Emme voi antaa johdattaa itseämme väärään suuntaan auton kehityksessä, Red Bull -pomo manasi.

Pirelli-pomo paljasti F1-sarjan rengaskehityksen ongelman – ”Hyödytöntä”

Lähde: Auto Motor und Sport