F1-sarjan suunnalta on ehdotettu pehmeämpien rengasseosten kehittämistä jännittävimpien kilpailujen toivossa. Pirelli ei kuitenkaan näe ideassa järkeä.

Formuloiden renkaat ovat menneet viime vuosina yhä pehmeämpään suuntaan.

Pehmeät rengasseokset mahdollistavat nopeita kierrosaikoja, mutta ne myös kuluvat loppuun pahimmillaan suorastaan luvattoman nopeasti.

Renkaiden kuluminen johti jatkuvaan renkaiden säästelyyn, joka vähensi ohitustaisteluita ja riskien ottoa kisoissa. Ilmiö ei ollut ymmärrettävästi fanien mieleen.

Viime kauden jälkeen Pirelli on päättänyt kuitenkin laittaa jarrua kiistellyn kehityksen suunnalle.

[readmore from=”pirelli”]

Pirellin moottoriurheilujohtajan Mario Isolan mukaan F1-kisoista ei saada jännittävämpiä pelkillä rengasseosten muutoksilla.

– Tässä pisteessä sanoimme kuskeille, että jos menemme vain pehmeämpiin seoksiin, tuloksena on vain vauhdin säästelyä. Tämä on hyödytöntä, meidän on löydettävä joku toinen keino, Isola latasi Racefansille.

– Jos puhutaan viime vuoden kisoista, tiedämme suurimman osan niistä olleen yhden varikkopysähdyksen kisoja. Tallit yrittävät säästellä renkaitaan sen sijaan, että puskisivat kovaa ja lisäisivät varikkopysähdysten määrää, sillä muuten he joutuisivat ruuhkan taakse ja ohittelemaan, rengaspomo harmitteli.

Lähde: Racefans