Entinen F1:n maailmanmestari Nigel Mansell uskoo, että Renaultin asiakastalliksi siirtyneellä McLarenilla tulee olemaan vaikeaa haastaa samoilla koneilla ajavia Red Bullia ja Renaultia.

– Se tulee olemaan vaikeaa. Toivottavasti he onnistumaan nousemaan todella lähelle. Toivotaan myös, että Renault on reilu moottorien jakamisen suhteen. Mercedes ei halua tietenkään toimittaa heille moottoreita, sillä he eivät halua McLarenia kilpailijakseen, Mansell arvioi Motorsportin haastattelussa.

Usean karmean kauden Hondan voimayksikköjen kanssa vääntänyt McLaren joutuu lähtemään kilpaan muiden Renault-tallien kanssa pieneltä takamatkalta. Red Bullille ranskalaisten moottori on tuttu jo ennestään.

Mansell valitteli, että tasaisen kilpailutilanteen luomisen vaikeus on F1:n ikuinen ongelma.

– Formuloiden vaikein asia on tasaisen pelikentän saavuttaminen. Tarvitsemme paremman ja tasaisemman tilanteen. Tarvitsemme 26 autoa lähtöruudukkoon, eikä voittamiseen ja sääntöjen venyttämiseen pidä kuulua omaisuuksia, F1-konkari täräytti.

Nigel Mansell on yksi brittiläisen autourheilun suurimpia tähtiä. Miehen ansiokkaan uran kohokohta oli oli F1:n ja Indycarin mestaruuksien voittaminen samana vuonna kaudella 1992. 64-vuotias rattiässä ajoi formuloissa 187 kisaa, joista hän voitti 31.