Neljä viimeistä vuotta MM-rallin kisakalenteriin kuulunutta Puolan MM-rallia ei ajeta ensi vuonna. Kansainvälinen autourheiluliitto FIA antoi jo viime vuonna varoituksen rallin järjestäjille siitä, etteivät rallin katsojat pysy turvallisilla alueilla kilpailun aikana.

Kisa järjestettiin tänä vuonna, niin sanotun, keltaisen kortin alla, jolloin pyrittiin selvittämään, mikäli ralli voidaan järjestää jatkossa.

FIA ei ollut tyytyväinen tämän vuoden järjestelyihin Puolan Mikolajkissa ja ralli päätettiin vetää pois kisakalenterista.

– Olemme pahoillamme Puolan MM-rallin menettämisestä. Puola on meille tärkeä markkina-alue mutta FIA päätti turvallisuussyistä perua ensi vuoden Puolan MM-rallin, totesi WRC:n promoottori Oliver Ciesla Autosportin mukaan.

Ciesla halusi tarkentaa, että rallin järjestäjät eivät olleet epäonnistuneet tehtävässään.

– Haluan selventää, että turvallisuusrikkeet eivät olleet järjestäjien syytä. Tämä oli seuraus kurittomien fanien käytöksestä.