F1-sarjan entinen pääjohtaja Bernie Ecclestone on saapunut ensimmäistä kertaa seuraamaan formulaviikonloppua paikan päälle sitten syrjäyttämisensä. Bahrainissa F1-moguli jakeli myös tuttuun tapaan värikkäitä kommenteja lehdistölle.

Bahrain liittyi mukaan F1-sarjaan vuonna 2004. Kisa oli yksi ensimmäisiä ”uuden aikakauden” värväyksiä suunnitelmassa laajentaa F1-sirkusta uusille markkina-alueille. Muun muassa Kiina, Turkki, Abu Dhabi, Etelä-Korea, Intia, ja Azerbaitzhan ovat olleet jatkumoa kategorialle ”paljon rahaa, mutta ei F1-perimää”.

Ecclestone kertoo nyt lypsäneensä surutta uusia F1-pyrkyreitä kalliilla sopimuksilla.

– Myönnän minun pyytäneen heiltä liian kovaa kisamaksua. Tavallaan emme ole pystyneet antamaan heille korkeaa hintaa vastaavaa tuotetta, Ecclestone yllättää Autosportille.

Osa kisoista tippui pois vain parin kauden jälkeen. Ecclestonen mukaan järjestäjät huomasivat nopeasti, ettei sopimus kannattanut.

– Omalta osaltani tein hyviä kauppoja. F1-sarja sai paljon rahaa uusilta kisoilta, mutta he eivät saaneet suurta hyötyä meistä. Mielestäni tämän pitäisi nyt muuttua. Jossain vaiheessa kisaisännät tajuavat jutun juonen ja vetävät tukensa pois, Ecclestone pohti.