Kun Volkswagen vetäytyi rallin MM-sarjasta, kaikki sen kolme kuljettajaa joutuivat tyhjän päälle. Sebastien Ogier meni Fordille ja Jari-Matti Latvala Toyotalle.

Selkeästi Latvalaa kaudella 2016 paremmin ajanut norjalainen Andreas Mikkelsen joutuu sen sijaan tyytymään Skoda Fabian R5-autoon, jolla ei todellakaan kärjessä taistella.

– Kävi niin, että kaikki WRC-paikat menivät. Oli todella harmi, ja minulle kova paikka, kun Volkswagen lopetti, Mikkelsen sanoo Autosportille.

– Nyt on pakko tyytyä siihen, että ajan ne rallit, jotka ovat mahdollisia. Toivottavasti niitä tulee mahdollisimman paljon.

– Skoda antoi minulle 2011 mahdollisuuden aloittaa ralliurani IRC:ssä, siksi tämä tuntuu tavallaan kuin palaisin kotiin. Ilman sitä mahdollisuutta en olisi koskaan ajanut metriäkään Volkswagenilla.

– Nyt minun on tehtävä työni niin hyvin, että kaudella 2018 tehdastallit ovat minusta kiinnostuneita. Aion nauttia ensi kaudellakin joka metristä. Meillä on hienoja muistoja Skodan kanssa, Mikkelsen vakuutteli.