Kimi Räikkösen kieltäytyminen viime vuonna muuttamasta ajotyyliään kilpailukyvyttömän Ferrarinsa maksimoimiseksi oli oikea ratkaisu, sanoo kilpa-ajovalmentaja Rob Wilson tuoreessa Racer’s Edge -podcastissa.

Miehen mukaan suomalaisen kuluvan kauden selvästi vahvempi tuloskunto osoittaa Räikkösen tienneen, mitä hän oli tekemässä.

– Voi olla olemassa auto, joka sopii tietyn kuljettajan ajotyyliin, mutta sen vauhti ei siltikään välttämättä riitä. Hän oli siis oikeassa, Wilson sanoi.

– Se kuulosti viime vuonna vähän katkeralta, mutta kun asiaa katsoo nyt suunnittelija James Allison on ottanut sen huomioon – hän tietää, mitä Kimi tarvitsee, ja on tarjonnut sen Kimille.

– Yhdessä autosta on tehty nopeampi, joskaan ei tietenkään vain tämän takia. Koko tiimi ja epäilemättä [Sebastian] Vettel on ollut siinä myös mukana. Mutta loppujen lopuksi tämä on osoittanut Kimin olleen oikeassa.

Tallia sen sijaan vaihtoi Fernando Alonso, joka nyt on laskennasta riippuen kolmen tai neljän kisan jälkeen pisteittä ja 16:ntena sarjassa.

– Olen varma, että Kimi nauttii ohittaessaan silloin tällöin kierroksella Fernandon, joka pyytää ”syvää tutkimusta” siitä, mikä on vialla. Taatusti nauttii, Wilson piikitteli.