Renault Sportin johtaja Jean-Michel Jalienier varoittaa, että sen nimeltä mainitsemattomien asiakastallien myöhästyneet maksut uhkaavat yhtiön kuluvan kauden kehitysohjelmaa.

Renault on ollut takaa-ajajan asemassa ainakin verrattuna Mercedekseen kilpailukyvyssä, eikä tilanne tule helpottumaan ilman moottorikumppaneiden tukea.

– Meidän resurssimme tulevat kahdesta lähteestä. Yksi on Renault rahallisine tai henkilöresursseineen, Jalinier sanoi Adam Cooperin blogille.

– Toinen on tallit, sillä me myymme moottoreita niille. Tältä osin minun on sanottava, että me emme ole hyväksyttävässä tilanteessa, sillä osa talleista on myöhässä maksuineen ja aikana, jolloin resursseja käytetään kilpailijoiden ottamiseen kiinni, maksujen myöhästymiseen ei ole varaa.

Jalinier vakuutti, että kysymyksessä ei ole vain liiketaloudellinen kysymys moottoritoimittajalle itselleen.

– Huoli on vakava. Me voimme elää sen kanssa tiettyy pisteeseen asti. Me teemme kehitystyötä, sijoittamme rahaa toimintaan, meidän on saatava resurssimme, hän jatkoi.

– [Kriittinen tilanne] on vain viikkojen päässä. Sitten meidän on keskusteltava asiasta tallien kanssa, tehtävä päätöksiä, sillä me emme voi lykätä sitä.

Renault-pomo myönsi, että moottoritoimitusten keskeytys on mahdollista, mikäli helpommat ratkaisut eivät toimi:

– Se on vaihtoehto.