Lotus ja Red Bull eivät saa käyttää moottorivalmistaja Renaultin suunnittelemia uusia moottoriasetuksia kauden aikana, kertoo BBC Sport. Asetusten on arvioitu olleen osaltaan syynä tallien hyvään vauhtiin kautta edeltävissä testeissä.

Mercedeksen tallipäällikkö Ross Brawn arveli Saksan mediassa, että Lotuksen ja Red Bullin autojen suunnitteluratkaisut vaatisivat epätavallisia moottorikarttoja, jotta puhaltamalla pakokaasuja auton aerodynaamisesti herkille osille voitaisiin tuottaa toivotusti downforcea.

Lotuksen ratatoimenjohtaja Alan Permane tyrmää väitteen, että moottorikartan kielto vaikuttaisi ainakaan heidän autonsa kilpailukykyyn.

– Täyttä hölynpölyä, Permane sanoo.

– Renault keksi joitain poikkeavia moottorikarttoja. He puhuivat siitä FIA:lle, mutta [kisajohtaja] Charlie Whiting ei halunnut meidän käyttävän niitä.

Mitään ongelmaa kiellosta ei ole – enemmänkin päinvastoin. Barcelonan kokemukset moottorin uusista säädöistä olivat enintäänkin neutraalit.

Kimi [Räikkönen] käytti niitä kerran installaatiokierroksella ja vihasi niitä. Romain [Grosjean] käytti niitä kerran viime viikolla märissä olosuhteissa viimeisenä päivänä, ja se sujui kohtuullisesti. Mutta kaikki hänen ajonsa kuivalla olivat ilman niitä.