Autosport kertoo, että Lotuksen viimeaikoina otsikoissa ollut ns. tupla-DRS saattaa olla todellinen pakansekoittaja loppukaudella.

– Yksityiskohdat järjestelmästä, jota ensi kerran testattiin Saksassa, ovat vähäisiä ja kilpailijoilla ei ole vielä täyttä selvyyttä siitä, miten se toimii. Mutta mikäli se alkaa toimia kuten talli toivoo, se tulee olemaan massiivinen lisäpotku (Kimi) Räikkösen ja (Romain) Grosjeanin asevarastoon, eivätkä kilpailijat pysty mitenkään vastaamaan siihen nopeasti, toimittaja Jonathan Noble tietää kertoa.

– On puhetta, että (järjestelmä) voisi tarjota ylimääräiset 6-7 km/h pitkillä suorilla, joissa kilpailijat eivät voi käyttää DRS-siipiään. Tämä olisi valtava etu Räikköselle ja Grosjeanille ohittamisessa ja puolustamisessa sellaisilla radoilla, joissa on kunnollisia suoria.

”Katsopa kalenterin jäljellä olevia kisoja”

Noble käyttää esimerkkinä tällaisen nopeuslisän vaikutuksesta hitaahkon Unkarin GP:n nelosmutkaa, johon tultaessa ei käytetä DRS:ää. Nopein oli mittauspisteessä Lewis Hamilton, jonka huippunopeus oli 278,9km/h. Räikkönen oli vasta neljänneksi nopein, mutta silti ainoastaan 1,5 km/h hitaampi.

– Jos Lotus saa järjestelmänsä toimimaan (Spassa) ja Räikkönen ja Grosjean saavat mainitun 7 km/h vauhtilisän, vastustajat tulevat huomaamaan, että mustakultaisten autojen pitäminen takana on lähes mahdotonta, toimittaja maalailee.

– Ja katsopa kalenterin (muita) jäljellä olevia kisoja: Monza, Suzuka, Korea, Intia, Abu Dhabi, Austin ja Brasilia. Kaikilla on pitkiä suoria, jotka sopivat täydellisesti sille.