Bernie Ecclestone sanoo, että rengastaktikointi aika-ajoissa ei tule kestämään enää kauan. F1-pomo lupaa muutoksia sääntöihin.

– Tällä hetkellä aika-ajoissa on vialla se, että jotkut kuljettajat eivät usko voivansa päästä paalulle, joten he mielummin vain säästävät renkaita, Ecclestone sanoo pitpassille.

– Minä olen sanonut, että pitää olla erillinen sarja renkaita, jotka poistetaan aika-ajojen jälkeen, jotta mitään säästettävää ei ole. Tallien on pakko vaihtaa renkaat.

Pirellin työtä renkaita kehityksessä Ecclestone kehuu.

– Oli osa sopimusta heidän kanssaan, että renkaat kestäisivät vain osan kisasta. Oli vaikuttavaa, että he pystyivät siihen. Se olisi helposti voinut mennä niin, että renkailla voi ajaa ainoastaan 10 kierrosta tai koko kisan. Teknisesti se oli valtava saavutus ja rehellisesti sanoen en uskonut heidän pystyvän siihen, Ecclestone vakuuttaa.

Lotuksen hellyys renkaille on kauden alussa ollut sarjan huippua ja mahdollistanut jopa parhaan kisavauhdin sarjan talleista. Toisaalta renkaiden kuluminen on vienyt kierroksella nopeilta autoilta mahdollisuuksia pyrkiä aika-ajotulosten maksimointiin.