Kuudennesta lähtöruudusta startannut Mika Kallio ajoi läpi kilpailun sijoilla 5-8 Le Mansin radalla. Onnistuneet loppukierrokset nostivat valkeakoskelaisen viidenneksi, joka on hänelle alkukauden paras sijoitus.

Vesisade on varsin tuttu, mutta ei toivottu, vieras Le Mansin radalla, joka on isännöinyt Ranskan MotoGP-kilpailua viime vuosina. Tänäkin vuonna keliolosuhteet olivat hankalat, kun kisapäivänä sunnuntaina sade liukasti radan.

Moto2-luokan kilpailussa nähtiin myös yllätyksiä tuloksissa, kun muutama riskejä ottanut kuljettaja onnistui heikoista lähtöruuduista nousemaan liukkaalla radalla lähelle kärkeä. Vastaavasti eturivistä lähtenyt MM-sarjan kärkikaksikko Marc Marquez ja Pol Espargaro joutui katselemaan kisassa Kallion pyörän punaista takavaloa.

Voittoon ajoi sveitsiläinen Thomas Luthi, jolle Kallio jäi 19,278 sekuntia.

– Le Mansin radalla on kenties kaikkein heikoin pito sadekelillä, jos verrataan muihin MM-sarjan ratoihin. Aina ei tarvitse edes tehdä mitään virhettä, kun rengas menettää pidon, Kallio vertaili.

”Takarenkaan pito oli heikko”

– Harjoituspäivien kuivalla kelillä pyöräni säädöt olivat hyvällä tasolla, mutta sadekelille ei vaan saatu pyörän ajettavuutta riittävän hyväksi.

– Takarenkaan pito oli heikko, ja hävisin kiihdytyksissä edellä ajaville. Alkukierroksilla vedin limiitillä, mutta en pysynyt voittotaistelussa mukana, Kallio jatkoi.

Marc VDS -tallin suomalaiskuski oli kuitenkin tyytyväinen viidenteen sijaansa.

– Päätin ajaa omalla rytmillä, mutta ajamisesta ei pystynyt nauttimaan yhtään. Lopussa joutui vetämään riskillä, että sain tehtyä kaksi ohitusta ja pienen eron takana olleisiin.

– Tuloksellisesti viikonloppu sujui mainiosti, mutta vähitellen saisi kelit suosia meitä paremmin, Kallio päätti.