Kolminkertainen F1-mestari Jackie Stewart oli merkittävässä roolissa Kimi Räikkösen F1-paluussa, raportoi MotorSport Magazine. Stewart palkattiin viime vuonna Lotus-tallin omistajan, Genii Capitalin konsultiksi.

– Minä arvelin, että Räikkönen on täysin eri eläin kuin (Michael) Schumacher ja uskoin aidosti, että hän pystyisi laittamaan johdon takaisin seinään ja saavuttamaan tuloksia – ja hyvin nopeasti, Stewart sanoo brittilehdelle.

Omaa rooliaan tallissa Stewart ei tee aivan selväksi, joskin lehden mukaan hän on ”selkeästi näytellyt merkittävää roolia kaiken vetämisessä yhteen” ja ehdotti Räikkösen palkkaamista Genii-pomo Gerard Lopezille.

– Tietenkään en ole suoranaisesti mukana tallin toiminnassa. Mutta tämä on erittäin hyvä tiimi nykyisin. Sillä on hyvä tekninen johtaja, hyvä pääsuunnittelija, hyvä tehdas.

– Mitä tulee puolestaan Kimiin, olen tyytyväinen häneen kaikissa suhteissa. Hän harjoittelee kovaa, hän on hyvässä fyysisessä kunnossa, hän on tehnyt hyvää työtä alusta alkaen. Sama pätee Romain Grosjeaniin – myös hän voi voittaa osakilpailun tänä vuonna – ja tämä on loistava tilanne molemmille, sillä he ovat erittäin kilpailuhenkisiä ja puskevat toisiaan eteenpäin.

– Kimi on Kimi ja pohjimmiltaan häntä ei voi muuttaa. Mitään draamaa tai ylimielisyyttä ei ole kuitenkaan ollut ja minun on sanottava, että hän näyttää nauttivan kilpa-ajosta enemmän kuin pystyn ikinä muistamaan. Minusta hän on ajanut kauniisti.