MotoGP-kauden toinen osakilpailu koittaa viikonloppuna Espanjan Jerezissä Etelä-Espanjaan on ennustettu varsin epävakaista keliä koko viikonlopuksi.

Moto2-luokassa kilpaileva Mika Kallio odottaa Kalex-pyörältään aivan kärkivauhtia tutulla radalla. Lukuisten talvitestien ansiosta Jerezin rata on kilpailijoille kenties kaikkein tutuin GP-rata.

Kallion edustama Marc VDS-talli sai olla tyytyväinen saavuttamiinsa testituloksiin ennen MM-kauden alkua.

– Päätimme, että ei lähdetä muuttamaan toimiviksi todettuja säätöjä. Emme tuijota niitä asioita, joita kokeilimme avauskisassa Qatarissa. Emme tee isoja muutoksia, jolla minimoimme sen riskin, että jotain menisi pieleen ja menettäisin sen vuoksi tärkeää rata-aikaa, Kallio järkeili.

– Saan nyt käyttööni Öhlinsin uuden keulan, jonka iskarit tuntuivat täällä hyvältä lyhyen talvitestin aikana. Koetamme kehittää pyörää pienin askelin ja ajaa mahdollisimman paljon kierroksia perjantain ja lauantain aikana.

– Tiedämme kyllä säätöjen ja renkaiden osalta, mitkä tällä radalla toimivat. Renkaita on tosin käytössä varsin rajallinen määrä jokaista kisaviikonloppua kohden, joten aina ei ole mahdollista käyttää niitä parhaita vaihtoehtoja.

– Suurimman kysymysmerkin täällä aiheuttavat nyt keliolosuhteet, kun tiedossa on sateista keliä jopa jokaiselle päivälle, Kallio kommentoi Jerezin varikolta.