Lotuksen tekniikkapomo James Allison myöntää, että tallin uusi F1-auto on osoittautunut menestykseksi. E20:n suorituskyky ei kuitenkaan ole sattuma, vaan kovan työn tulos.

– Me emme näe itseämme suosikkina, Allison sanoo F1-maailman tyylille uskollisena Auto Motor und Sportille.

Britti ei kuitenkaan malta olla kehumatta uuden auton paremmuutta edelliseen verrattuna.

– Sen tuotantoarvot ovat aivan eri luokkaa kuin R31:n. Siinä on vähemmän saumoja, vähemmän rakoja, vähemmän kulmia. Kaikki esteet, jotka lisäävät ilmanvastusta ilmakanavissa, poistettiin systemaattisesti, hän kertoo.

Vaikka ajokorkeuden vakain kiellettiinkin FIA:n toimesta talvella, on autossa myös täysin hyväksyttyjä rohkeita ratkaisuja.

– Voin vain kiittää pomojani siitä, että he rohkaisivat meitä olemaan innovatiivisia, vaikka viime kauden jälkeen heillä oli hyviä syitä vaatia varovaisempaa ratkaisua. Valitsemallamme polulla oli korkea riski.

Allison myöntää, että neljän testipäivän menetys Barcelonassa oli raskas, mutta sanoo sen osoittaneen miten osaavasta tallista on kyse.

– Minun täytyy kiittää jätkiä tehtaalla siitä kuinka nopeasti he ratkaisivat ongelman. Tämä talli on jo osoittanut, että se voi toimia huipputasolla auton kehittämisessä.