Autosport-lehden Edd Straw on arvioinut tuoreeltaan Williams-tallin ensi kauden uutta kuljettajaa, Ferrarin jättävää Felipe Massaa.

Toimittaja sanoo kolumnissaan, että 32-vuotias brassi on yhä riittävän nuori ajamaan huipulla useamman vuoden ja hän myös tähtää siihen.

– On selvää, että Massalla on halua taistella. Hyväksyttyään, että ajaminen on tullut päätökseensä, joillekin ilmeinen ratkaisu olisi ollut sitoutua johonkin pitkään Ferrari-sopimukseen testaajana, GT-kuljettajana tai lähettiläänä. Hän oli kuitenkin päättäväinen pysymisestä formula ykkösissä. Hän ansaitsee kunnioitusta siitä, Straw kirjoittaa.

Kolumnisti toteaa Massan uran osoittavan, että hänen tuloksensa riippuvat hänen itsevarmuudestaan ja Williamsilla hän saa ajaa ilman kakkoskuljettajan leimaa.

Uutta kevättä uralle tuskin kuitenkaan on tiedossa. Straw ei näe Massan ikinä palanneen 2009 vuoden onnettomuuttaan edeltäneelle tasolle.

– Radalla Massa ei ole sama kuljettaja, joka hän joskus oli, mutta radan ulkopuolella [PR- ja markkinointitehtävissä] hänellä voi olla yhä hyvä vaikutus.

– Onneksi toisessa autossa Williamsilla on Valtteri Bottas, kuljettaja, jonka tulokaskausi oli paljon vaikuttavampi kuin tulokset osoittavat. Bottas tulee todennäköisesti olemaan tehokkaampi kahdesta tulosten puolesta, mutta Massa tarjoaa tallille erittäin tehokkaasti kokemusta, jota suomalaiselta puuttuu. Se on kenties allianssin myönteisin puoli.