Portugalin MM-rallin 11:s erikoiskoe on takana. Noin 8,7 kilometrin mittaisella rypistyksellä nopeinta vauhtia taiteili Sébastien Ogier.

Pitkään kärkitaistossa hieman yllättäenkin roikkunut Takamoto Katsuta sortui EK11:llä pieneen ajovirheeseen ja menetti pikku pyörähdyksessä ylimääräistä aikaa. Autoon ei hänen onnekseen tullut vaurioita ja matka jatkui normaalisti.

Suomalaisittain EK11 osoittautui harmilliseksi, kun kilpailua johtanut Kalle Rovanperä lipsautti autonsa puuhun. Hallitsevan mestarin ohjastama Toyota lipsahti hieman linjalta sivuun oikealla kaartuvassa mutkassa ja lopputuloksena oli osuma puuhun. Rovanperä sekä kartanlukija Jonne Halttunen eivät onneksi loukanneet itseään tilanteessa auton jäädessä kyljelleen pätkän varteen.

EK11 osoittautui haasteelliseksi muillekin, kun Rally2-luokkaa pitkään johtanut Oliver Solberg ajoi myös pihalle.

Rovanperän keskeytyksen myötä kilpailun kärkeen nousi Toyotan toinen keikkakuski, kun ranskalaiskonkari Ogier nappasi piikkipaikan. Ott Tänak nousi jälleen totisesti mukaan voittotaistoon ja pyörähtänyt Katsuta jatkaa kolmantena. Ogierin ja Tänakin ero on vain 3,4 sekuntia.

Lauantaina ajetaan vielä seitsemän erikoiskoetta. EK12 käynnistyy kello 12:05 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alle.

Portugalin MM-rallin tilanne, EK 11/22

  1. Sébastien Ogier, Toyota
  2. Ott Tänak, Hyundai +3,4
  3. Takamoto Katsuta, Toyota +15,7
  4. Thierry Neuville, Hyundai +30,2
  5. Dani Sordo, Hyundai +32,9
  6. Adrien Fourmaux, +45,8
  7. Elfyn Evans, Toyota +2:06,7
  8. Grégoire Munster, M-Sport Ford +3:01,8
  9. Yohan Rossel, Citroën (WRC2) +4:24,9
  10. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +4:30,8

LUE LISÄÄ