Toyotan keikkakuski Kalle Rovanperän Portugalin MM-ralli tuli ennenaikaisesti päätökseen lauantaina aamupäivällä.

Hallitseva maailmanmestari sortui helpon näköiseen ajovirheeseen ja lipsautti autonsa ylikovaa mutkaan ja tuloksena oli osuma puuhun. Auto päätyi kyljelleen ja matka katkesi siihen paikkaan. Rovanperä ei ollut äkkiseltään varma, mistä ulosajo johtui, sillä hänen mukaansa hän ei puristanut missään kohtaa ylikovaa.

– Minun täytyy katsoa se uudestaan etenkin sen takia, koska nuotti ei mielestäni ollut liian optimistinen. Äkkiseltään keksin vain, että varjot hämäsivät suoralla, enkä oikein ollut tietoinen missä kohtaa olen tarkalleen, joten jarrutin liian myöhään, kommentoi Rovanperä tuoreeltaan Dirtfishille.

Rovanperä oli aloittanut aamun ensimmäisen pätkän ylivoimaisella pohja-ajalla ja kertoi saaneensa auton säädöt vihdoin haluamalleen tasolle. Latu maistui ja kello tykkäsi ilman ylimääräistä puristamista, mutta silti portugalilainen puusto tuli tutuksi.

– Se oli aika simppeli moka. Ei meillä ollut tilanteita ennen sitä ja juttelimme Jonnen (Halttunen) kanssa, ettei aamuinen vauhti tunnu liian riskaabelilta. Sitten yhtäkkiä missasin vain yhden jarrutuksen, jatkaa hallitseva mestari.

Rovanperän osuma ei loppupeleissä ollut hänen mielestään iso ja suomalainen harmitteli sitä, ettei auto palannut takaisin pyörilleen. Toyota-tähti uskoo, että he olisivat päässeet jatkamaan matkaa paremmalla tuurilla.

– Auto näytti itse asiassa ihan hyvältä. Uskon, että se olisi ollut ajettava ja osuma näytti ulospäin paljon isommalta, kertasi Rovanperä.

LUE MYÖS: Kalle Rovanperältä kova kannanotto MM-rallin parjatusta uudistuksesta: ”Liian paljon säälipisteitä”

LUE LISÄÄ