Australian GP:n aika-ajot ajettiin lauantai-aamuna Suomen aikaa. Erittäin jännittävän aika-ajon päätteeksi paalupaikalle täräytti Red Bull -tähti Max Verstappen.

Q1

Aika-ajojen avausosio vahvisti jälleen sen, ketkä ovat edelleen vauhdillisesti hukassa. Pieniä yllätyksiä kuitenkin nähtiin, kun Esteban Ocon onnistui repimään surkealla autolla itsensä toiseen osioon. Sen lisäksi Daniel Ricciardon nopein aika hylättiin, joka pudotti australialaisen jatkosta.

Samalla putoajien rooliin jäivät Nico Hülkenberg, Pierre Gasly sekä Zhou Guanyu, joka teloi autonsa keulaa viimeisellä vedollaan. Zhoun tallikaveri Valtteri Bottas sen sijaan onnistui ajamaan huippukierroksen ja oli 13:s. Suomalainen jäi kärkiajasta noin kahdeksan kymmenystä ja pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella aika-ajojen toiseen osioon.

Q2

Aika-ajojen toisessa osiossa nähtiin jo jännittävää säpinää ja yllätyksestä negatiivisessa varjossa vastasi Mercedeksen Lewis Hamilton. Kahdeksan kertaa Australiassa paalulla ollut Hamilton oli 11:s ja putosi niukasti jatkosta. Britti on läpi viikonlopun ollut vaikeuksissa autonsa kanssa, eikä ole ollut tyytyväinen sen käytökseen.

RB:n Yuki Tsunoda teki puolestaan kovan tempun ja täräytti Saudi-Arabian tapaan aika-ajojen viimeiseen osioon. Suomalaisittain aika-ajo oli positiiviinen, vaikka Bottas toiseen osioon jäikin. Suomalaiskuski sai kohtuullisen kierroksen tauluun ja starttaa sunnuntain osakilpailuun ruudusta 13.

Viimeisestä osiosta karsiutuivat Hamiltonin ja Bottaksen lisäksi Alex Albon, Kevin Magnussen sekä tekemättömässä paikassa ollut Ocon.

Q3

Ferrari vaikutti pitkään vahvalta valtaamaan jopa eturivin kokonaan itselleen, mutta lopulta maailmanmestari Verstappen teki tutut temput ja täräytti viimeisessä osiossa muille jauhot suuhun. Sen lisäksi Charles Leclerc epäonnistui Q3:ssa totaalisesti ja jäi viidenteen ruutuun. Muun muassa monacolaisen viimeinen veto meni täysin reisille ja Ferrari-kuski joutui jättämään sen kesken.

Carlos Sainz pääsi lähimmäksi hollantilaista ja lähtee toisesta lähtöruudusta kilpailuun. Kolmanneksi ehti Verstappenin tallikaveri Sergio Perez. Meksikolainen sai kuitenkin myöhemmin tuomaristolta kolmen lähtöruudun rangaistuksen.

Sainzin suoritus on erinomainen peilaten siihen, että vain pari viikkoa sitten espanjalainen piipahti tulehtuneen umpisuolen takia leikkauspöydällä. Viimeistä kauttaan Ferrarilla ajava Sainz jäi paalusta lopulta runsaat vajaa kolme kymmenystä. Australian GP:n lähtöjärjestys alla.

Australian GP:n lähtöjärjestys

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Carlos Sainz, Ferrari +0,270
 3. Lando Norris, McLaren +0,400
 4. Charles Leclerc, Ferrari +0,520
 5. Oscar Piastri, Mclaren +0,657
 6. Sergio Perez, +0,359 *Kolmen lähtöruudun rangaistus
 7. George Russell, Mercedes +0,809
 8. Yuki Tsunoda, RB +0,873
 9. Lance Stroll, Aston Martin +1,157
 10. Fernando Alonso, Aston Martin +1,637
 11. Lewis Hamilton, Mercedes
 12. Alexander Albon, Williams
 13. Valtteri Bottas, Sauber
 14. Kevin Magnussen, Haas
 15. Esteban Ocon, Alpine
 16. Nico Hülkenberg, Haas
 17. Pierre Gasly, Alpine
 18. Daniel Ricciardo, RB
 19. Zhou Guanyu, Sauber

Logan Sargeant ei osallistunut Williamsin varaosien puutteen takia.

LUE LISÄÄ