Red Bull -kuljettaja Sergio Perez on saanut Australian osakilpailuun kolmen lähtöruudun rangaistuksen.

Meksikolaiskonkari sijoittui alunperin kolmanneksi, mutta putoaa rangaistuksensa johdosta kuudenteen ruutuun. Kolmanneksi lähtöruudukossa nousee McLarenin Lando Norris, neljänneksi Ferrarin Charles Leclerc ja viidenneksi Norrisin tallikaveri Oscar Piastri.

Pereziä rangaistiin Haas-kuski Nico Hülkenbergin estelystä aika-ajojen ensimmäisessä osiossa. Tuomariston selvityksen mukaan Red Bull ei huomioinut tarpeeksi ajoissa takana tulevan saksalaisen olleen nopealla kierroksella, eikä täten antanut oikeaa ohjeistusta Perezille. Sen johdosta Perez ei ehtinyt väistyä sivuun ajoissa ja Hülkenberg joutui himmaamaan.

Yleisesti vahvana aika-ajajana tunnettu Hülkenberg putosi pelistä pois jo Q1:ssä ja starttaa kisaan vasta ruudusta 16.

LUE MYÖS: Ferrarit järjestelivät sensaatiota Australiassa – kunnes tuttu mies pilasi juhlat

Fastest Pitstop

@FastestPitStop
🚨 BREAKING: Sergio Pérez is handed a three-place grid penalty for impeding Nico Hulkenberg during qualifying

#F1

LUE LISÄÄ