Williams-tallin kuljettaja Logan Sargeant koki karun kohtalon Australian GP:n harjoitusten jälkeen.

Amerikkalaiskuski saa siirtyä syrjään ajohommista loppuviikonlopun ajaksi, sillä tallikaveri Alex Albon nappaa hänen ajokkinsa. Albon tuhosi oman autonsa perjantain ensimmäisissä harjoituksissa sillä seurauksella, ettei sitä pystytä korjaamaan.

Tämä siitä syystä, että Albonin kilpurin runko vaurioitui, eikä Williamsilla ole Australiassa varakoria mukana. Williams-tallin päällikkö James Vowles joutui kovan ratkaisun eteen ja kertoikin jo aiemmin tallin pelanneen tietoisella riskillä alkukauden kilpailuissa asian suhteen.

– Olemme olleet avoimia sen suhteen, että vedämme kaiken äärirajoille talven aikana päästäksemme eteenpäin ja uhrauksia oli tehtävä, kommentoi Vowles motorsportille.

– Tämä on nykyformuloissa anteeksiantamatonta, ettei ole varakoria, mutta se on vain heijastus siitä, kuinka paljon olimme muita perässä talvella, selitteli Williams-pomo.

Sargeant oli luonnollisesti murtunut mies saatuaan tietää tallin ajattavan hänen sijaan tallikaveriaan. Päätös on tehty puhtaasti suorituskykyyn peilaten ja Sargeant ei ole viime kaudella, eikä alkukauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussa yltänyt missään vaiheessa Albonin tasolle.

– Tämä on urani rankin hetki, eikä todellakaan helppoa. Olen täällä kuitenkin täysin tallia varten ja aion antaa panokseni millä tavalla tahansa, kommentoi Sargeant.

Perjantaina ajettiin kahdet tunnin mittaiset vapaat harjoitukset. Näissä Sargeant ehti sijoittua tuloslistalla sijoille 14 sekä 13. Albon ehtii säätää kilpuria mieleisekseen vielä kolmansissa harjoituksissa, jotka ajetaan aikaisin lauantai-aamuna ennen aika-ajoja.

LUE LISÄÄ