F1-kausi 2024 lähestyy kovaa vauhtia ja fanien näkökulmasta eletään jännittävimpiä aikoja ennen talvitestien sekä avauskilpailun alkua.

Tallit ovat esitelleet uusia menopelejään, vaikka suurin osa onkin vielä päätynyt pelkän väriteeman esittelemiseen, mikäli voidaan väreistä edes puhua. Esittelytilaisuuksien jälkeen käteen on jäänyt pääasiassa latistunut ihmetys pelkästä paljaasta hiilikuidusta, joita nykyformuloiden värityksessä suositaan painon säästämiseksi.

Kolikolla on tässäkin tapauksessa kääntöpuolensa, sillä insinöörien ja koko F1-organisaatioiden näkökulmasta tilanne on ymmärrettävä, kun jokainen lisägramma autossa vaikuttaa kilpurin suorituskykyyn. Samaan hengenvetoon toisella puolella on joukko, jolle tuotetta pääosin myydään. Estetiikka on iso tekijä katsojan näkökulmasta ja värejä lisäämällä olisi helpompaa ennen kaikkea tunnistaa oma talli/kuljettaja tumman massan seasta, mikäli laitteet olisivat hieman räiskyvämpiä.

Oliko ennen sitten kaikki paremmin? Todennäköisesti ainakin tältä osin, kun muistelee aikoja, jolloin tallien pääsponsorit määrittivät kilpureiden päävärit, eikä jokainen väriteema ollut hiilikuidun tumma. Toki mainontaankin on tullut omat rajoituksensa vuosien saatossa ja monet muistavat etenkin 80- ja 90-luvun tupakkamainoskilpurit, jotka olivatkin väritykseltään upeita. Mutta oliko esimerkiksi Alpinen uusin väritys pääsponsori BWT:n väreissä? Hiilikuitu paistaa omaan silmään eniten ja itse asiassa tiimi julkisti kaksikin eri ”väritystä”, jotka eivät juurikaan anna kunniaa pääsponsorille. En tiedä nykyisten sponsorisopimusten taloudellisista luvuista, mutta jättäisin muutaman miljoonan yhtiöni tilille, mikäli saisin vastineeksi pelkkää tummaa tilkkutäkkiä päävärin ollessa vaaleanpunaista.

KATSO MYÖS: Williamsin F1-talli esitteli tulevan kauden ilmeensä – tältä se näyttää

Kuninkuusluokan sääntökirjassa riittää sivuja ja kohtia, jotka aiheuttavat harmaita hiuksia henkilölle, jos toisellekin, mutta olisiko liikaa pyydetty talleja maalaamaan autonsa kokonaan? Tällä hetkellä F1-sarjan päätähdet eivät tuiki, vaan ovat pääasiassa massaan hukkuvia mustia aukkoja.

F1-sarjan historiassa suurimmaksi osaksi voittajat muistetaan ja auto on kaunis, kun se voittaa, mutta monet kilpurit ovat jääneet elämään ikuisesti formulafanien muisteihin nimenomaan ikonisten värityksiensä johdosta.

LUE LISÄÄ