F1-sarja julkisti jälleen uudistetun sprinttiformaattinsa.

Kaudella 2024 sunnuntain GP yritetään pitää vielä enemmän omana tapahtumanaan kisaviikonlopun starttaavasta sprintistä. Suurin muutos nähdään aikataulutuksessa.

Viime vuonna perjantaina nähty virallinen aika-ajo siirtyy lauantain viimeiseksi tapahtumaksi. Näin kaikki sprinttitapahtumat ajetaan peräkkäin. Sprintti aika-ajo suoritetaan perjantaina, itse sprintti ensimmäisenä lauantaina ja vasta tämän jälkeen ajetaan sunnuntain osakilpailun lähtöjärjestyksen määrittelevät aika-ajot.

Toinen suuri muutos nähdään ratatapahtumissa. Yli vuosikymmenen F1-sarjassa ohituksia auttanut avattavan takasiiven DRS-mekanismi toimii sprintissä totutusta poiketen. Kuljettajat saavat avata takasiipensä ollessaan sekunnin päässä edellä olevasta kuljettajasta kierrosta aiemmin.

Osakilpailuissa tulee suorittaa kaksi kierrosta ilman turva-autoa tai punaisia lippuja, mutta sprintissä vain yksi kokonainen kierros riittää. Näin ollen ainoastaan avauskierroksella avattavaa takasiipeä ei saa käyttää.

Tulevalla kaudella sprinttejä ajetaan kuusi kappaletta. Tapahtumia isännöi Kiina, Miami, Itävalta, Texas, Brasilia sekä Qatar.

LUE MYÖS