Ruotsin MM-ralli käynnistyi toden teolla perjantai-aamuna, kun torstaina rallateltiin vain lyhyt yleisöerikoiskoe. Vajaan 11 kilometrin mittaisen lumirännin suoritti nopeimmin Toyota-tähti Kalle Rovanperä.

Olosuhteet olivat hieman sumuiset ja lämpötila painui nollan tuntumaan, mutta lunta Ruotsissa tuntuu riittävän. MM-kärki Thierry Neuville valitteli näkyvyyttä ja belgialaisen mukaan kaikki mutkat näyttivät ihan samalta. Ensimmäisenä tiellä ollut Hyundai-kuski antaa perjantaina muille runsaasti tasoitusta lähtöpaikkansa ansiosta.

Rovanperä jatkoi siitä mihin torstaina jäi ja nakutti 3,2 sekunnin pohja-ajan. Suomalaisen johto tallikaveri Takamoto Katsutaan nähden on kahden pätkän jälkeen 4,9 sekuntia.

– Ihan ok. En tunnu koskaan saavan hyvää ajoa tällä pätkällä, mutta ainakin lähtöpaikka oli nyt hyvä, joten kaikki hyvin, sanoi Rovanperä maalissa.

Perjantai avattiin suomalaisittain hienosti, kun Hyundain keikkakuski Esapekka Lappi ajoi Rovanperän jälkeen jaetun toiseksi nopeimman ajan tallikaveri Ott Tänakin kanssa. Pieksämäkeläisellä ei liikaa ole testikilometrejä alla ennen Ruotsin rallia, mutta lumella tuntuu homma heti jokseenkin rokkaavan.

– Yhdessä kohtaa osui penkkaan aika rajusti ja ajattelin sen syövän aikaa. Ei tuntunut hyvältä ajaa osumatta penkkoihin, että sitten tultiinkin vähän liian hiljaa, sanoi Lappi.

Lappi nousi hyvän vetonsa ansiosta kilpailussa neljänneksi.

Perjantaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta ja EK3 käynnistyy kello 10:52 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Ruotsin MM-rallin tilanne, EK 2/18

 1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
 2. Takamoto Katsuta, Toyota +4,9
 3. Ott Tänak, Hyundai +5,3
 4. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +7,8
 5. Elfyn Evans, Toyota +8,1
 6. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +13,5
 7. Thierry Neuville, Hyundai +13,9
 8. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +28,1
 9. Grégoire Munster, M-Sport Ford +30,9
 10. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Toyota (WRC2) +34,3
 11. Georg Linnamäe, Toyota (WRC2) +38,9
 12. Nikolay Gryazin, Citroën (WRC2) +39,5
 13. Lorenzo Bertelli, Toyota +40,8
 14. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Hyundai (WRC2) +42,9
 15. Lauri Joona & Janni Hussi, Skoda (WRC2) +46,3

LUE LISÄÄ