Ruotsin MM-rallin alkutahdit lyötiin tulille torstai-iltana Uumajan yleisöerikoiskokeella. Hieman yli viiden kilometrin mittaisen pyörityksen nopein oli paluun ajohommiin tehnyt Kalle Rovanperä.

Rovanperä jatkoi Toyotallaan siitä mihin viime kaudella jäi ja täräytti välittömästi pohja-ajan. Toiseksi ehtinyt tallikaveri Takamoto Katsuta jäi 1,4 sekuntia.

– Aina on mukavaa olla tällä puolen kelloa. Tämä pätkä on aina vaikea, kun on jäätä niin paljon. Huomenna pitäisi olla entistä hauskempaa, veisteli Rovanperä avauspätkän maalissa.

Rovanperän tapaan keikkakuskina tällä kaudella veivaava Esapekka Lappi aloitti Hyundaillaan vaisusti ja oli seitsemänneksi nopein. Lappi jäi maanmiehensä pohjista 4,6 sekuntia lyhyellä pätkällä.

– Meillä ei vain ollut pitoa, joten en tiedä. Ihan puhtaasti se tuli, mutta aika oli huono. Fiilis oli ihan hyvä, ihmetteli Lappi.

Suomalaisilta on lupa odottaa vahvaa kyytiä perjantaina hyvien lähtöpaikkojen ansiosta. Lisäksi sääennuste lupaa lumisadetta, jonka pitäisi antaa Rovanperälle ja Lapille etua entisestään muiden putsatessa teitä suomalaiskaksikolle.

Kilpailu käynnistyy kunnolla perjantai-aamuna kello 09:58 Suomen aikaa ja ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta. Tilanne avauspätkän jälkeen alla.

Ruotsin MM-rallin tilanne, EK 1/18

 1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
 2. Takamoto Katsuta, Toyota +1,4
 3. Elfyn Evans, Toyota +2,0
 4. Ott Tänak, Hyundai +2,1
 5. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +2,1
 6. Thierry Neuville Hyundai +2,7
 7. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +4,6
 8. Grégoire Munster, M-Sport Ford +8,4
 9. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +8,8
 10. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Toyota (WRC2) +11,8
 11. Nikolay Gryazin, Citroën (WRC2) +12,2
 12. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Toyota (WRC2) +12,9

15. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Hyundai (WRC2) +13,4
16. Mikko Heikkilä & Kristian Temonen, Toyota (WRC2) +14,6

18. Lauri Joona & Janni Hussi, Skoda (WRC2) +16,0

LUE LISÄÄ