Ruotsin MM-rallin kymmenes erikoiskoe on takana. Noin 14 kilometrin mittaisen lumirännin selvitti nopeimmin suomalaismestari Kalle Rovanperä.

Dramatiikalta ei välttty lauantai-aamuna, kun voittotaistossa pitkään keikkunut Takamoto Katsuta lipsautti Toyotansa syvälle lumipenkkaan. Japanilaisen auto ei näyttänyt suuremmin vaurioituvan, mutta auto jäi pahasti jumiin autokunnan yrittäessä kaivaa sitä esiin ja mahdollisesti takaisin tielle. Katsutan virheen myötä Esapekka Lappi saa ajella rauhassa kärkipaikalla, mutta vastaaviin virheisiin ei suomalaisellakaan ole varaa.

Rovanperällä ei lauantaina ole panosta kilpailussa, mutta yrittää parhaansa mukaan nauttia matkasta. Lauantain toisella pätkällä suomalainen nautti kyydistä painellen pohja-aikaan. Rovanperä harmitteli vielä eilistä ulosajoaan, mutta osasi ottaa sen jo huumorilla.

– Tämä oli hieman nautinnollisempi. Kuten Suomessa sanotaan, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, vitsaili Rovanperä.

LUE MYÖS: Kalle Rovanperän keskeytyksen syy selvisi

Lappi selvitti pätkän rauhallisesti läpi tiedostettuaan Katsutan tilanteen. Pieksämäkeläiselle onkin luvassa pitkiä erikoiskokeita, sillä luvassa on pelkkää varmistelua johdon olevan sen verran ison takana tuleviin.

– Todella pahoillani Takan puolesta. Hänellä oli hyvä vauhti päällä, joten todella sääli. Tämmöistä tapahtuu, kun penkkoja käyttää liikaa. Tulee olemaan pitkät kaksi päivää, sanoi Lappi.

Lappi johtaa rallia yli puolellatoista minuutilla. Toisena painelee yllätyksellisesti ja virheettömästi Ruotsissa selviytynyt M-Sportin Adrien Fourmaux.

Lauantaina ajetaan vielä viisi erikoiskoetta. EK11 starttaa kello 11:08 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Ruotsin MM-rallin tilanne, EK 10/18

 1. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai
 2. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +1:31,6
 3. Elfyn Evans, Toyota +1:43,0
 4. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +2:01,6
 5. Georg Linnamäe, Toyota (WRC2) +2:44,8
 6. Thierry Neuville, Hyundai +2:48,7
 7. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Toyota (WRC2) +2:51,7
 8. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Toyota (WRC2) +3:00,8
 9. Mikko Heikkilä & Kristian Temonen, Toyota (WRC2) +3:05,8
 10. Lauri Joona & Janni Hussi, Skoda (WRC2) +3:44,4

  Grégoire Munster, M-Sport Ford +6:59,8
  Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +49:33,0
  Ott Tänak, Hyundai +49:40,8

LUE LISÄÄ