Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperän paluukilpailu rallin MM-sarjassa päättyi ikävästi.

Rovanperä ehti johtaa kilpailua ensimmäiset kolme pätkää, ennen kuin noutaja tuli neljännellä erikoiskokeella. Neljännen erikoiskokeen livelähetyksessä ei saatu selvyyttä suomalaisen keskeytyksen syystä, vaan lähetyksessä nähtiin vain kuvaa kilpailijoiden kameroista, joissa suomalaisen Toyota nökötti peruutettuna risteyksen vierustalle.

Tämä herätti epäilykset mahdollisesta teknisestä viasta, mutta motorsportin mukaan kyseessä oli melko vastaava tilanne kuin Ott Tänakilla, joka täräytti ulos samalla pätkällä. Virolainen veti pitkäksi oikealle kaartuvan nyppylän ja Hyundain keula haukkasi hankeen, joka rikkoi auton jäähdyttimen.

Rovanperän kerrotaan ajautuneen niin ikään vaikeissa olosuhteissa lumipenkan uhriksi ja auton ylikuumenemiseen liittyen suomalainen jäi myös tien poskeen.

Ruotsin MM-rallissa on neljä erikoiskoetta takana ja Esapekka Lappi on edelleen voittotaistossa mukana. Kokonaistilanteen näet tästä.

LUE LISÄÄ