Ralliautoilun kahdeksankertainen maailmanmestari Sébastien Ogier kommentoi suomalaistähti Kalle Rovanperän tuoretta saavutusta.

Rovanperä kruunattiin sunnuntaina yhdessä kartanlukija Jonne Halttusen kanssa kaksinkertaisiksi maailmanmestareiksi. Mestaruuksien voittaminen on kokeneelle ranskalaiselle tuttua puuhaa. 39-vuotias ranskalainen huomasi Rovanperän lähestymistavassa muutoksen kesken Keski-Euroopan ratkaisuhetkien, joka yllätti Ogierin. Ogier itse on tällä kaudella ajanut vain valikoituja kilpailuja niin sanotusti Toyotan keikkakuskina.

Rovanperä on tunnettu jäänviileistä hermoistaan, eikä suomalaistähti ole pelännyt nostaa jalkaa pois kaasulta tukalissakaan paikoissa. Elfyn Evansin pudottua lauataina pelistä pois Rovanperä alkoi kuitenkin ajamaan rauhallisesti ja rytmitti ajamisensa pelkästään sunnuntain viimeisen pätkän maalia miettien.

– Tuollaisen tilanteen jälkeen yrittää minimoida riskit vähiin. Sekin voi olla vaikeaa ralliautolla, kuten onkin, kommentoi Ogier Ilta-Sanomien mukaan.

Suomalaisen reagointi yllätti Ogierin, sillä ranskalaismestarin mukaan Rovanperä ei juurikaan harrasta ajattelua.

– Elfynin ulosajon jälkeen oli entistäkin selvempää, että Kalle ajaa varman päälle mestaruuttaan varmistellen ja sehän se oli ykköstavoite tietysti. Mutta olin hieman yllättynyt, koska yleensä Kalle ei edes ajattele kovin paljon, letkautti ranskalainen.

Rovanperä kertoi itsekin lauantain viimeisillä pätkillä varmistelun olleen haastavaa ja totesi kaasuttelevan hieman omaa luontoaan vastaan.

– Olosuhteet ovat haastavammat ja yleensä vähän helpompaa, kun joutuu yrittämään kovempaa, totesi Rovanperä lauantaina EK13:n maalissa.

Lopulta kaikki meni nappiin ja suomalainen ajoi kypsästi napaten toisen maailmanmestaruutensa jo ennen kauden päättävää Japanin rallia. Valmistajien puolella peli on myös jo ratkennut Toyotan varmistaneen merkkimestaruuden jo ennen Keski-Euroopan kilpailua.

LUE MYÖS: Se on siinä! Kalle Rovanperä on ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari