Toyotan suomalaiskaksikko Kalle Rovanperä sekä kartanlukija Jonne Halttunen ovat kaksinkertaisia maailmanmestareita.

Titteli varmistui Keski-Euroopan MM-rallin päätteeksi, kun suomalaiskaksikko sijoittui toiseksi. Sama kaksikko juhli maailmanmestaruutta rallin MM-sarjassa myös viime kaudella.

Rovanperän mestaruus alkoi näyttämään jo lauantaina suhteellisen varmalta, kun Elfyn Evans täräytti kostealla asvaltilla pihalle ja aina ladon seinään saakka. Walesilainen pääsi vielä jatkamaan sunnuntaina, mutta olisi tarvinnut melkoista ihmettä siirtääkseen ratkaisua Japanin MM-ralliin.

Evansia osoitti hienoa urheiluhenkeä maalissa ja myönsi rehellisesti Rovanperän olleen yksinkertaisesti parempi tänä vuonna.

– Pitäähän sitä yrittää, mutta ei meillä ollut aieminkaan vauhtia edes seurata Kallea. Myöhemmin epäonnistuimme Thierryn (Neuville) saavuttamisessa. Kalle ja Jonne ovat ajaneet upean kauden ja toivottavasti he pääsevät ongelmitta maaliin, kommentoi Evans maalissa.

Rovanperä hoiti homman mestarin lailla ja tuli maaliin varmasti kaksinkertaisena maailmanmestarina.

– Tuntuu todella hyvältä, sillä tämä vuosi henkilökohtaisesti haastavampi kuin viime kausi. Kiitokset Jonnelle ja koko tiimi on paras. Kaikki olivat tukena perhettä ja ystäviä myöten. Onhan se mukavaa ja aion nauttia tästä enemmän kuin ensimmäisestä, sanoi liikuttunut Rovanperä maalialueella.

Rovanperän saldo rallin MM-sarjassa on huikeaa luettavaa. 23-vuotias suomalainen on rikkonut useita ennätyksiä ja on esimerkiksi historian nuorin osakilpailuvoittaja sekä maailmanmestari. Voittoja muihin kilpaveljiin verratten lyhyellä uralla on kertynyt jo 11 kappaletta.

Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen ovat kaksinkertaisia mestareita. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

LUE MYÖS: Kalle Rovanperä peräänkuuluttaa muutoksia rallin MM-sarjaan: ”En minä ainakaan jaksaisi katsoa”

Hyundain keikkakuski Teemu Suninen tuskaili Keski-Euroopassa kuudenneksi. Ensimmäinen asvalttiralli nykyisellä kalustolla oli melkoista taiteilua etenkin liukkaina avauspäivinä. Suninen toi kuitenkin laitteet varmasti maaliin ja keräsi arvokasta oppia tulevaisuutta ajatellen.

– Tuntui, että ralli muuttui joka päivä. Ihan ok ralli, että vaihtelevissa olosuhteissa pitää kehittää omaa tekemistä. Isot kiitokset tiimille, sillä tämä oli hieno kausi ja haaste, summasi Suninen kilpailunsa.

Kilpailun päättänyt Power Stage käynnistyi myöhässä alkuperäisestä aikataulusta, joka ei järjestäjien toimesta ollut valitettavasti ensimmäinen kerta. Tosin tällä kertaa löytyi viivästykselle syykin, sillä kisa-alueella oli tarvittu ambulanssia toisissa tehtävissä, joten starttia täytyi viivästyttää, jotta ambulanssimiehistö pääsee takaisin asemiinsa.

Power Stagelta suurimmat lisäpisteet, eli viisi kappaletta nappasi Evans. Kokonaiskilpailun voittoon kaasutteli Hyundai-kuski Neuville.

Hyundain toisen suomalaiskuljettajan Esapekka Lapin kilpailu päättyi valitettavasti ulosajoon jo perjantaina. Positiivista pieksämäkeläisen viikonlopussa oli vahva vauhti, mutta lipsahdus ja tien varressa nököttänyt puu ei antanut suomalaiselle armoa.

LUE MYÖS: Näin Esapekka Lappi summasi rajun ulosajonsa

Rallin MM-sarjaa on jäljellä enää yksi kilpailu Japanissa, jossa Toyotan odotetaan vahvistavan Rovanperän jatkosopimuksen. Japanin MM-ralli kaasutellaan 16.-19.11. Keski-Euroopan MM-rallin lopputulokset alla.

Keski-Euroopan MM-rallin lopputulokset

 1. Thierry Neuville, Hyundai
 2. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
 3. Ott Tänak, M-Sport Ford
 4. Sébastien Ogier, Toyota
 5. Takamoto Katsuta, Toyota
 6. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai
 7. Grégoire Munster, M-Sport Ford
 8. Adrien Fourmaux, Ford (WRC2)
 9. Nicolas Ciamin, Skoda (WRC2)
 10. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford
 11. Eric Cais, Skoda (WRC2)
 12. Elfyn Evans, Toyota