Red Bullin hurja 15 osakilpailun mittainen voittoputki tuli päätökseensä viikonloppuna Singaporen pomppuisella katuradalla.

Energiajuomatalli oli vaikeuksissa heti ensimmäisistä harjoituksista saakka ja balanssi oli molemmilla kuskeilla hakusessa. Aika-ajoista muodostuikin kuluvan kauden ylivoimaiselle kärkitallille katastrofi, kun kumpikaan auto ei yltänyt edes viimeiseen osioon.

Kilpailussa Max Verstappen onnistui nousemaan 11:nnestä ruudusta viidenneksi ja Sergio Perez pari pykälää taaempaa ylsi kahdeksanneksi. Hätäisimmät analyysien tekijät ryhtyivätkin välittömästi osoittamaan sormellaan uusia sääntödirektiivejä, jotka liittyvät niin sanottuihin flexi wingseihin (suom. taipuvat siivet) sekä yksityiskohtiin kilpureiden lattioissa.

Erikoinen näky kaudella 2023: Red Bull tulppana muille. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Aerovelho Adrian Neweyn suunnitteleman kilpurin yksi suurimmista vahvuuksista on juurikin tehokkaat pienet yksityiskohdat, joilla on saatu revittyä eroa muihin.

Red Bull saapui Singaporeen päivitetyllä lattialla, joka ei kuitenkaan vastannut simulaattoridatan mukaisia odotuksia. Päivitys heivattiinkin heti avausharjoituksen jälkeen romukopppaan. Red Bull -pomojen mukaan uusilla sääntödirektiiveillä ei ollut mitään tekemistä heikon suorituskyvyn kanssa, sillä he osasivat Marina Bayn katuradan olevan joka tapauksessa heidän kauden suurin haasteensa.

– Olimme suunnitelleet sitä jo pitkään. Se toimi hyvin simulaattorissa ja sen piti antaa enemmän downforcea, kommentoi Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko Auto, Motor und Sportille.

Energiajuomatallin päällikkö Christian Horner oli samoilla linjoilla Markon kanssa. Horner kuitenkin vakuutteli medialle kilpailun jälkeen, ettei kyseessä ole sen suurempaa dramatiikkaa.

– Tiedän, että te kaikki haluaisitte syyttää uutta direktiiviä, mutta valitettavasti emme voi tehdä niin, koska emme muuttaneet ainuttakaan osaa autossamme, sanoi Horner.

– Kyse on vain tämän radan erilaisesta luonteesta. Emme onnistuneet optimoimaan autoamme oikeaan toimintaikkunaan saadaksemme kaiken irti siitä, vakuutteli Horner.

F1-kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Japanin Suzukassa, jolloin Red Bullia odotetaan jälleen takaisin tutummille sijoituksille.

LUE MYÖS: Carlos Sainzin taktinen älynväläys takasi upean voiton – ”Teimme sen auttaaksemme häntä”