Ferrari-tallin Carlos Sainz kaasutteli upeaan voittoon sunnuntaina Singaporessa ja katkaisi vihdoin Red Bullin voittoputken.

Kilpailun loppuhetkillä molemmat Mercedekset antoivat rajua painetta toisena olevalle McLarenin Lando Norrisille sekä letkaa vetäneelle Sainzille. Espanjalaisen taktinen älynväläys oli iso avaintekijä lopputuloksen kannalta.

Sainz päästi Norrisin tarkoituksella alle sekunnin päähän, jotta brittikuljettaja sai käyttää avattavaa takasiipeä puolustustaistelussaan paremmilla renkailla varustettuja Mersuja vastaan. Norris hoiti oman osuutensa ja puolusti upeasti kakkospaikkaansa ja Sainz hoiti loput.

– Lopussa oli todella tiukkaa ja annoimme Landolle DRS:n auttaaksemme häntä. Loppupeleissä se vaikutti toimivan, kertoi Sainz kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

Sainz ja Ferrari onnistuivat päättämään Red Bullin pitkän ja piinaavan voittoputken, josta italialaistalli ottanee kaiken ilon irti. Ferrari teki pitkästä aikaa nappisuorituksen sekä radalla, että varikkomuurillakin.

– Teimme kaiken oikein tänä viikonloppuna ja myös kilpailussa. Teimme kaiken tarvittavan täydellisesti ja toimme voiton kotiin. Tämä on sellaista mistä Italia ja Ferrari ovat ylpeitä tänään, fiilisteli Sainz.