Kreikan MM-rallin ensimmäinen pätkä pyöriteltiin tuttuun tyyliin pakettiin torstai-iltana. EK1:n noin puolentoista kilometrin mittaisen pyörityksen veivasi ripeimmin MM-kärki Kalle Rovanperä.

Kreikan suunnilta on pitkin viikkoa saatu katsella huolestuttavia kuvia, kun rajut rankkasateet ovat riepoitelleet kilpailualuetta. Aurinko kuitenkin valui esiin pikkuhiljaa pilvien takaa juuri rallin aluksi ja sääolosuhteiden pitäisi parantua entisestään.

Toyotan suomalaistähti Rovanperä aloitti parhaalla mahdollisella tavalla Kreikan MM-rallin Jyväskylän pettymyksen jälkeen. Suomalainen pujotteli kinkkisellä yleisöpätkällä viimeisenä autona pohja-ajan.

– Toivotaan, että olosuhteet ovat meille normaalia paremmat huomenna. Katsotaan mitä sieltä tulee ja on varmasti mielenkiintoista, purkitti Rovanperä avausrypistyksen.

Hyundain suomalaisässä Esapekka Lappi selvitti avausrypistyksen toiseksi nopeiten ja jäi maanmiehensä pohja-ajasta 0,3 sekuntia. Näin ollen torstain jälkeen tuloslistan kärjessä komeilee pelkkää suomalaisväriä.

– En tiedä tykkääkö kukaan arvaamattomista olosuhteista, mutta tulee varmasti olemaan ainakin viihdyttävää, viittasi Lappi maalissa rallin reitteihin.

Kreikan MM-ralli käynnistyy todenteolla perjantai-aamuna kello 08:23 Suomen aikaa, kun ohjelmassa on kilpailun toinen erikoiskoe. Kokonaistilanne avauspätkän jälkeen alla.

LUE MYÖS: Kalle Rovanperä mielettömän haasteen edessä – ”Yllätyksiä jää reitille”

Kreikan MM-rallin tilanne, EK 1/15

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +0,3
  3. Thierry Neuville, Hyundai +0,4
  4. Dani Sordo, Hyundai +0,5
  5. Ott Tänak, M-Sport Ford +0,7
  6. Sébastien Ogier, Toyota +1,3
  7. Takamoto Katsuta, Toyota +1,3
  8. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +1,9
  9. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) +2,1
  10. Elfyn Evans, Toyota +2,8

14. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +4,8