Kreikan MM-ralli saatiin päätökseen sunnuntaina pitkän ja raastavan kilpailun jälkeen. Voittajaksi kaasutteli Toyota-tähti Kalle Rovanperä.

Rovanperä nappasi johtopaikan lauantaina, kun aiemmin kärkitaistoa käyneet Thierry Neuville sekä Sébastien Ogier ajautuivat ongelmiin. MM-sarjan kärkinimi on ajanut fiksusti koko kilpailun ajan ja sunnuntaina Rovanperä keskittyi vain varmistelemaan.

Rovanperä teki vielä jälleen kerran hurjan tempun, kun suomalaistykki lasetteli reippaat 2,5 sekunnin pohja-ajan power stagelle ja nappasi näin ollen täydet 30 MM-pistettä Kreikasta plakkariin.

– Vahva esitys ja auto oli loistava. Yritin todella, kuten joka kerta, kiitteli Rovanperä voittohaastattelussa.

Samalla suomalaistähti kasvatti MM-johtonsa 33 pisteeseen tallikaveri Elfyn Evansiin nähden ja mestaruus on teoreettisesti katkolla jo kalenterin seuraavassa kilpailussa Chilessä.

Hyundai-tallin Esapekka Lappi haluaa todennäköisesti unohtaa koko Kreikan kokonaan. Suomalaiskuski paini pitkin rallia kaikenlaisten ongelmien kanssa ja Lapin kilpailu oli jatkuvasti enemmän tai vähemmän selviytymistaistelua.

– Ei meidän viikonloppu, mutta meidän täytyy parantaa ja ensi kerralla olemme parempia, summasi Lappi ralliviikonloppunsa maalissa.

Powerilla Pieksämäen mies lasketteli vahvasti ja oli jopa tallikaveri Neuvilleakin nopeampi. Lappi sijoittui lopulta kaikkien vaikeuksien jälkeen Kreikassa viidenneksi.

Rallin kakkospaikasta käytiin sunnuntaina loppuun asti hurjaa sekuntipeliä. Tässä taistossa voiton vei lopulta Rovanperän tallitoveri Evans. Walesilainen löi Hyundai-kuski Dani Sordon 4,2 sekunnilla.

Seuraava kilpailu ajetaan Chilessä 28.9.-1.10. Kreikan MM-rallin lopputulokset alla.