Kreikan MM-rallissa ajettiin perjantaina jo päivän viimeinen erikoiskoe. Noin 28 kilometrin pituisella erikoiskokeella nopeinta kyytiä kaasutteli kärkikavereista Toyotan ranskalaiskonkari Sébastien Ogier. Ongelmien myötä myöhäisestä ajovuorosta hyötynyt Ott Tänak tosin nappasi virallisesti pätkän pohjan itselleen.

EK5:n tapahtumista voit lukea tästä!

Kreikan rajut tiet ovat tarjonneet kuskeille suuren haasteen ja pätkillä riittää runsaasti erittäin isoja irtokiviä. Näistä eniten on kärsinyt perjantaina ensimmäisenä reitillä kaasutellut Kalle Rovanperä. Hallitseva mestari teki sen mitä tilattiin perjantaina ja selviytyi tavoitteidensa mukaan ilman suurempia ajovirheitä.

– Tiet kuivuvat nopeasti, mutta ei tietenkään optimaalista meille. Ei hirveästi enempää mitä voisi tehdä ja tämä oli puhdas päivä. Menetimme kyllä paljon aikaa teitä putsatessa, purkitti Rovanperä päivän.

Rovanperällä on runsaasti kirittävää lauantaina, mutta lähtöpaikka on myöskin parempi. Eroa kärkimies Thierry Neuvilleen on 25,5 sekuntia.

Hyundain suomalaiskuski Esapekka Lapilla oli vaikea perjantai. Auton ongelmien kanssa paininut suomalainen aloitti EK6:n nopeiten, mutta loppua kohti vauhti suli totaalisesti. Samalla Toyotan Elfyn Evans pääsi livahtamaan edelle.

– Selvisimme päivästä ongelmien kanssa. En ole tyytyväinen autoon, joten huomiselle täytyy tehdä muutoksia, purkitti Lappi vaikean päivänsä.

Lappi jatkaa kilpailua lauantaina viidenneltä sijalta ja eroa rallia johtavaan tallikaveri Neuvilleen on 32,1 sekuntia.

Voittotaisto käy kuumana perjantain jälkeen, sillä Ogier on vain 2,8 sekunnin päässä Hyundai-kuski Neuvillesta. Satunnaisia ralleja ajava kahdeksankertainen mestari väläyttelee jälleen kerran runsasta kokemusta ja vauhtiaan.

Lauantain ajopäivä käynnistyy lauantai-aamuna Suomen aikaa jo kello 07:08. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Kreikan MM-rallin tilanne, EK 6/15

 1. Thierry Neuville, Hyundai
 2. Sébastien Ogier, Toyota +2,8
 3. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +25,5
 4. Elfyn Evans, Toyota +31,0
 5. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +32,1
 6. Takamoto Katsuta, Toyota +41,7
 7. Dani Sordo, Hyundai +48,6
 8. Nikolai Gryazin, Skoda (WRC2) +3:16,7
 9. Ott Tänak, M-Sport Ford +3:34,5
 10. Yohan Rossel, Citroën (WRC2) +3:46,3
 11. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +3:53,1
 12. Marco Bulacia, Skoda (WRC2) +3:53,6
 13. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +3:56,8