Kreikan MM-rallissa oli ohjelmassa jo kilpailun viides erikoiskoe. Noin 21 kilometrin mittaisella rynkytyksellä kärkitaistossa ripeintä vauhtia paineli menemään Hyundai-kuski Thierry Neuville. Tosin M-Sportin Fordilla aiemmin ongelmissa ollut Ott Tänak hyötyi myöhäisestä lähtöpaikastaan ja paineli putsatuilla teillä myöhemmin pätkän pohja-ajan.

Perjantain ajopäivä on ollut tilanteita täynnä, sillä tiet ovat rajujen rankkasateiden jäljiltä hurjassa kunnossa. Olosuhteet ovat parempaan päin, mutta kaatosateessa tehdyt nuotit ja teiden arvaamattomuus on laittanut kuskit koville.

M-Sportin Fordille tuli jälleen kerran lunta tupaan, kun tiimin molemmat kuskit olivat ongelmissa aamulla. Pierre-Louis Loubet´n ralli meni piloille, kun ranskalaisen Fordiin iski tekninen vika, eikä hän päässyt EK2:lle starttaamaan ollenkaan. Virolaismestari Tänak ei myöskään ole taaskaan selvinnyt ongelmitta. Myös Tänakin autoon iski tekninen vika, mutta myöhästyminen EK4:n startista tarkoitti 3 minuutin ja 40 sekunnin aikasakkoa.

Toyota-tähti Kalle Rovanperä tuskaili jälleen ensimmäisenä autona reitillä EK5:llä ja noteerasi pätkän olevan huonossa kunnossa. Suomalainen jäi hurjat pohjat ajaneesta Neuvillesta runsaat 14,3 sekuntia.

– Pätkä oli karmea. Paljon enemmän vettä kuin odotin. Ehkä vesi on vienyt kaiken hiekan pois ja jäljellä oli vain isoa kiveä, tuumasi Rovanperä.

Rovanperän ero kärkimies Neuvilleen kasvoi reilulla kädellä ja välimatka belgialaiseen on nyt jo 20,3 sekuntia.

Hyundain suomalaiskuski Esapekka Lappi on viettänyt myös tuskaista päivää Kreikassa. Vauhti on ollut hukassa, jonka lisäksi siirtymällä Pieksämäen mies joutui huoltotöihin. Lappi kertoi jäähdyttimen vuotavan vettä, mutta se ei hänen mukaansa tällä pätkällä häirinnyt. Nuotti tuntuu olevan pielessä ja kyyti on varovaista.

– Ei häirinnyt hirveästi, mutta ei tämä hyvin mene, tuskaili Lappi maalissa.

Lappi jäi tallikaveri Neuvillen vauhdista kymmenen sekuntia viidennellä erikoiskokeella, mutta samalla onnistui kuromaan eroa Rovanperään. Lapin ero kärkeen on vajaat 26 sekuntia ja kolmantena olevaan Rovanperään puolestaan 5,7 sekuntia.

Toyotalla satunnaisia kisoja ajava ranskalaismestari Sébastien Ogier pitää tässä kohtaa japanilaisvalmistajan lippua korkeimmalla. Ogier on tässä kohtaa vain 7,4 sekuntia kärjessä raivoavaa Neuvillea perässä.

Kilpailussa ajetaan perjantaina vielä yksi erikoiskoe, joka käynnistyy kello 16:45 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

Kreikan MM-rallin tilanne, EK 5/15

 1. Thierry Neuville, Hyundai
 2. Sébastien Ogier, Toyota +7,4
 3. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +20,1
 4. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +25,8
 5. Dani Sordo, Hyundai +31,2
 6. Elfyn Evans, Toyota +32,3
 7. Takamoto Katsuta, Toyota +36,5
 8. Nikolai Gryazin, Skoda (WRC2) +2:25,8
 9. Adrien Fourmaux, Ford (WRC2) +2:40,5
 10. Yohan Rossell, Citroën (WRC2) +2:41,4
 11. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +2:46,4