Jyväskylän MM-ralli on saatu päätökseen ja voittoa tällä kertaa juhlii Toyota-kuljettaja Elfyn Evans. Voitto on Evansille uran seitsemäs.

Evans siirtyi rallin johtoon perjantaina, kun Kalle Rovanperä täräytti ulos piikkipaikalta. Walesilainen tarttui mahdollisuuteensa ja nakutti lauantaina yhtä pätkää lukuunottamatta kaikille pohjat.

Sunnuntaina Toyota-kuski on kontrolloinut tilannetta ja nappasi tyylillä ylivoimaisen voiton, sillä Evans nakutti vielä powerille pohja-ajan.

– Kerrassaan hieno viikonloppu ja todellinen nautinto ajaa tätä autoa, sanoi Evans.

LUE MYÖS: Kylkiluut hellänä – näin Kalle Rovanperä summasi ulosajonsa

Sunnuntaihin lähdettäessä kärkisijat olivat jo melkolailla jaettuna, paitsi kolmannesta sijasta käytiin vielä sekuntipeliä Hyundain keikkakuski Teemu Sunisen sekä Toyotan japanilaiskuljettaja Takamoto Katsutan välillä.

Jokelalaisella ei kuitenkaan riittänyt paukut japanilaisen Toyotaa vastaan, mutta tuloksena mukiinmenevä neljäs sija Jyväskylästä ja mukavat näytöt korealaisvalmistajan suuntaan. Rallin päättäneellä powerilla Suninen oli kolmanneksi nopein.

– Sanoisin, että tulos on ihan hyvä. Pieni pettymys, mutta meidän täytyy valmistautua hyvin seuraaviin ralleihin ja tulla takaisin vahvempana. Kiitokset Hyundaille tuesta ja odotan innolla tulevaa, sanoi Suninen maalissa.

Sunisen ja Katsutan välille jäi lopulta vain 4,3 sekuntia.

Jari-Matti Latvala sai täytettyä viikonloppuna unelmansa, kun tuurilainen sai vielä kerran paahtaa Jyväskylän MM-rallia Rally1-autolla. Latvala on nauttinut silmin nähden ladusta ja konkarin kasvoilla on pitkin kilpailua nähty kenties koko tapahtuma-alueen levein hymy.

Powerilla suomalaiskonkari täräytti vielä huippuvedon ja pätki M-Sportin Pierre-Louis Loubet´n.

– Ollut mahtavaa. Kiitos Toyotalle tästä mahdollisuudesta. Tämä oli minulle täydellinen veto ja kaikki meni putkeen. Ainakin yhden pisteen saaminen powerilta on mahtavaa, fiilisteli Latvala.

Hyundain Esapekka Lappi joutui jättämään leikin kesken Rovanperän tapaan jo perjantaina. Pieksämäen mies täräytti puuhun hurjalla vauhdilla ja Lappi sekä kartanlukija Janne Ferm selvisivät onneksi ilman suurempia kolhuja.

LUE MYÖS: Esapekka Lappi satutti nilkkaansa rajussa ulosajossa – otti virheen omaan piikkiinsä

WRC2:n puolella saatiin sinivalkoiset juhlat aikaiseksi, kun Sami Pajari nappasi uransa avausvoiton kakkosissa.

– Mahtava fiilis ja kiitokset taas kaikille. Olen niin helpottunut ja kiitollinen ollessani täällä. Tämä menee monille ihmisille, jotka ovat auttaneet meitä, tunteili Pajari maalissa.

Oliver Solberg ehti Pajarin edelle kokonaiskilpailussa, mutta ruotsalaiskuski ei ajanut Jyväskylässä luokkapisteistä.

Evansin voiton myötä Rovanperän pistejohto kaventui roppakaupalla, mutta hallitseva mestari johtaa MM-sarjaa edelleen 25 pisteellä. Rallikausi jatkuu 7.-10.9 Kreikan Acropolis-rallilla. Jyväskylän lopputulokset alla.

Jyväskylän MM-rallin lopputulokset

  1. Elfyn Evans, Toyota
  2. Thierry Neuville, Hyundai
  3. Takamoto Katsuta, Toyota
  4. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai
  5. Jari-Matti Latvala & Juho Hänninen, Toyota
  6. Oliver Solberg, Skoda (WRC2)
  7. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2)
  8. Adrien Fourmaux, Ford (WRC2)
  9. Nikolai Gryazin, Skoda (WRC2)
  10. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2)