Jyväskylän MM-rallin lauantainen ajopäivä on paketissa. Päivän viimeisellä erikoiskokeella nopeinta vauhtia paineli yllättäen Toyotan Takamoto Katsuta.

Walesilainen on ollut Kalle Rovanperän keskeytyksen jälkeen melkolailla lyömätön ja on kasvattanut itselleen turvallisen tuntuisen johtoaseman sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta silmällä pitäen. Evansin johto on lauantain ajopäivän jälkeen 32,1 sekuntia.

LUE MYÖS: Esapekka Lappi satutti nilkkaansa rajussa ulosajossa – otti virheen omaan piikkiinsä

Hyundain keikkakuski Teemu Suninen on käynyt hurjaa taistoa kolmannesta sijasta pitkin lauantaita Katsutaa vastaan. Vekkulassa japanilainen onnistui repäisemään hurjan eron lauantain päätteeksi. EK18:lla suomalaisen auton keulasta oli irronnut iso osa etupuskurista, joka vaikeutti ajamista, mutta Suninen ei kuitenkaan selitellyt aikatappiotaan sillä.

– Paljon vettä linjalla. Näyttää siltä, että olin ihan liian varovainen, sanoi Suninen.

Katsuta oli 6,5 sekuntia Sunista nopeampi ja ero on lauantain jälkeen 6,4 sekuntia japanilaisen hyväksi.

Jari-Matti Latvala intoutui vetämään miehekästä kyytiä ainakin M-Sportin Pierre-Louis Loubetiin verrattuna. Tuurilainen paahtoi 14,2 sekuntia ranskalaista nopeammin, mutta molempien kuskien mukaan tie oli karmeassa kunnossa rallin ajamiseen.

– Tie oli todellakin ajokelvottomassa kunnossa. Urat täynnä vettä, mutta kiitokset mekaanikoille, jotka nostivat hieman autoa, joten pääsimme läpi, tuumasi Latvala.

Kilpailu jatkuu sunnuntai-aamuna kello 7:53. Sunnuntaina siis ohjelmassa neljä erikoiskoetta. Kilpailun kokonaistilanne alla.

LUE MYÖS: Kylkiluut hellänä – näin Kalle Rovanperä summasi ulosajonsa

Suomen MM-rallin tilanne, EK 18/22

  1. Elfyn Evans, Toyota
  2. Thierry Neuville, Hyundai +32,1
  3. Takamoto Katsuta, Toyota +1:27,8
  4. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +1:34,2
  5. Jari-Matti Latvala & Juho Hänninen, Toyota 3:39,5
  6. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +8:05,0
  7. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +8:17,5
  8. Adrien Fourmaux, Ford (WRC2) +8:51,4
  9. Nikolai Gryazin, Skoda (WRC2) 9:42,7
  10. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) +10:02,6